La Cambra de Comerç de Lleida rebutja els escorcolls i les detencions d'alts càrrecs i funcionaris

Considera que aquests fets "deterioren seriosament la possibilitat d'una futura entesa i el prestigi d'Espanya i Catalunya a l'exterior"

Redacció
21 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:38h
La Cambra de Comerç de Lleida ha manifestat a través d'un comunicat que "res justifica la imatge que es transmet amb els escorcolls de seus del Govern i detencions d'alts càrrecs i funcionaris públics", sense entrar en valorar el conjunt de plantejaments que al respecte s'han fet des del Govern i el Parlament.

L'ens cameral sosté que aquests fets "mostren inequívocament la manca de voluntat de trobar solucions acceptables al majoritari desig de la població de Catalunya de poder-se manifestar sobre el seu futur i deterioren seriosament la possibilitat d'una futura entesa i el prestigi d'Espanya i Catalunya a l'exterior". La Cambra de Comerç de Lleida recorda que, mitjançant el Consell General de Cambres de Catalunya, s'ha manifestat reiteradament en favor del dret a decidir del poble de Catalunya i de la necessitat que aquest dret es pogués exercir "a partir de l'acord i oferint garanties sòlides".
La Cambra de Comerç de Lleida recorda que, des del 2013, "la posició de les Cambres en relació amb el dret a decidir ha estat, com no podria ser d'altra manera, la de total respecte i acceptació de la voluntat majoritària del poble català, expressada pels seus representants legítims al Parlament". "I en aquests moments convulsos la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida vol reiterar el seu suport institucional al Govern de la Generalitat de Catalunya", finalitza el comunicat.