Així ha estat la declaració de l'alcalde de Balaguer davant la fiscal

Jordi Ignasi Vidal s'ha negat a firmar l'acta després de les 23 preguntes que li ha fet la magistrada

Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer
Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer | Àlvar Llobet
20 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:11h
L'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha entrat puntual als jutjats de Balaguer. Poc abans de les onze del matí, el republicà ha sortit del consistori acompanyat de la seva dona i de diversos regidors i companys de partit, que han vist com diverses persones dels comerços del Centre Històric sortien al seu pas per donar-li ànims. Vidal no ha estat més de mitja hora davant la magistrada, que li ha fet un total de 23 preguntes sense que hagi obtingut cap resposta per part del batlle balaguerí, que s'ha acollit al dret a no declarar per indicació de la seva advocada, Esther Sancho.

Abans de la lletania de qüestions, la lletrada ha sol·licitat a la fiscal que expliqués els motius pels quals s'acusava el seu client i que constés en acta, una petició que no ha estat atesa per la fiscal, que just després ha començat amb les preguntes. "Ha plantejat un qüestionari molt cronològic", ha explicat a la sortida un emocionat Vidal, que ha admès que no li ha sobtat res del que ha vist ni escoltat.

"M'ha preguntat si era coneixedor del procés del referèndum que impulsa la Generalitat i també sobre tots els passos que ha fet el Govern de cara a l'1-O", ha dit l'alcalde, mut durant tot l'interrogatori. Finalment, Vidal s'ha negat a firmar l'acta de la sessió atès que s'hi advertia per escrit de les conseqüències penals de col·laborar amb el referèndum, i ha sortit dels jutjats aclamat per les 400 persones que esperaven a fora amb crits a favor de la democràcia i del dret a decidir. A Vidal li brillaven els ulls; "No m'emociono per mi, sinó per vosaltres", ha dit als manifestants, que també han donat suport a l'alcalde d'Artesa de Segre, Mingo Sabanés, i al de la Pobla de Segur, Lluís Bellera.