Marc Solsona, aclamat després de declarar a la Fiscalia Superior per l'1-O

Desenes de persones han donat suport a l'alcalde de Mollerussa | Solsona s'ha negat a donar explicacions

19 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:38h
Marc Solsona, a la sortida de la Fiscalia Superior
Marc Solsona, a la sortida de la Fiscalia Superior | ND
L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha acudit aquest dimarts al migdia a la seu de la Fiscalia Superior de Catalunya, on havia estat citat per haver signat un decret d'alcaldia en suport del referèndum de l'1 d'octubre. Solsona s'ha negat a respondre a les preguntes del ministeri públic, però tampoc ha pogut ha pogut exposar els seus motius, ja que el fiscal no li ha permès. En sortir, ha dit a la premsa que considera que no ha comès cap delicte i que, en tot cas, hauria de ser el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) qui el cités a declarar, ja que ja hi ha obertes causes per l'1-O.

En sortir de la fiscalia, Solsona ha explicat als periodistes que ha comparegut de manera voluntària, però que no volia declarar davant del fiscal perquè considera que l'hauria d'haver citat un tribunal, en aquest cas el TSJC perquè ell és aforat i ja hi ha causes obertes pel referèndum. "El fiscal s'extralimita en les seves competències", ha dit.

"Era senzill de dir però no he pogut, no se m'ha deixat poder explicar les motivacions", ha explicat a la premsa. Així, el fiscal només li ha deixat respondre si volia declarar o no. Com que la resposta ha estat negativa, el ministeri públic no l'ha deixat argumentar res més ni que constés en acta la seva motivació. Per això, Solsona no ha signat l'acta. "Em sorprèn, em sap greu, em dol, perquè ho he intentat d'una manera tranquil·la, serena, educada", ha lamentat. Així, ha mostrat el seu respecte a la llei i a la justícia, però també ha demanat que pogués quedar constància dels motius per no declarar davant d'un "òrgan polititzat".
 
L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha estat ovacionat aquest dimarts al matí abans i després de declarar a la Fiscalia Superior ja que considera que "La Fiscalia s'està extralimitant en les seves competències".

Solsona s'ha negat a donar explicacions davant del jutge i del fiscal. Desenes de persones s'han concentrat a les portes de l'organisme per donar suport al batlle i diputat i defensar, de nou, la voluntat de votar el proper 1 d'octubre.