Ramon Cotarelo: «Puigdemont està disposat a entrar a la presó»

L'escriptor assegura que el Govern té comprades les urnes i assegura que la marxa de Catalunya suposaria un daltabaix per Espanya a curt termini

13 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:09h
Ramon Cotarelio durant la seva conferència
Ramon Cotarelio durant la seva conferència | Rosa Maria Sauret
L'escriptor i politòleg Ramon Cotarelo ha assegurat aquest dimarts que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "està disposat a entrar a la presó" per l'organització del referèndum. En un acte de l'ANC a Balaguer, Cotarelo ha indicat que el president català li va assegurar aquesta fermesa en un sopar recent, així com també que l'executiu català ja tenia les urnes comprades. "Es tracta de resistir els embats del govern espanyol, i si el president i la seva gent ho fa, Catalunya guanyarà", ha dit l'escriptor, que visualitza un escenari de molta pressió per part de l'executiu de Rajoy.

En aquesta línia, ha raonat entorn al referèndum i a la possibilitat que tindria el govern del PP d'aturar-lo: "Si fossin intel·ligents, pactarien una pregunta triple, però interpreten les ofertes de pacte de Puigdemont com una debilitat, i és un error", ha dit el madrileny, que ha assegurat que Catalunya no té cap perspectiva de millora dins l'Estat espanyol. 

"La marxa de Catalunya seria un daltabaix per Espanya a curt termini, però a la llarga li serviria per reformar-se i acabar amb els estaments corruptes i clientelars"


Aquest argument l'ha fet pivotar en base al fet que tots els governs que hi ha hagut a Espanya des de la mort del dictador han estat - en menor o major mesura- anticatalanistes. "No hi ha cap raó que em faci pensar que això pot canviar, hi ha un problema de credibilitat", ha dit Cotarelo, crític amb Podemos i amb l'opció federalista que planteja el PSOE; "Per fer-ho es necessitaria convèncer el 30% dels votants del PP, i, a part, procedimentalment és impossible". 

El doctor en Ciències Polítiques per la Universitat Complutense ha indicat que la marxa de Catalunya suposaria un daltabaix per Espanya en molts aspectes a curt termini, per bé que ha destacat que a la llarga li serviria al país per canviar la seva estructura i desempallegar-se dels estaments corruptes i clientelars que actualment té l'estat.