La Crida reclama a la Paeria informació sobre l'atenció a dones en situació de violència masclista

La formació assegura tenir constància que una dona amb fills viu des de fa mig any en una habitació d'una fonda

Redacció
12 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:11h
Els dos regidors de la Crida per Lleida
Els dos regidors de la Crida per Lleida | Àlvar Llobet
La Crida per Lleida – CUP reclamarà demà, a la Comissió de Polítiques de Drets i Serveis a les Persones, informació sobre l’actual procés d’atenció d’emergència a les dones en situació de violència masclista, després que La Dona Samaritana abandonés la gestió del servei. La formació vol saber si les professionals que atenen les usuàries són treballadores socials i d’igualtat de la Paeria i si estan formades en l’atenció a dones i infants en situació de violència.

A més, la Crida vol saber quin són els conceptes dels 140.000 euros que el govern de la Paeria va dir que destinava a l’atenció d’aquestes dones i infants. La formació reclama també que s’informi sobre la situació dels pisos d’emergència.

La Crida ha tingut constància d’una família monoparental, encapçalada per una dona amb fills en situació d’emergència d’allotjament per violència masclista, que porta sis mesos en una habitació d’una fonda amb poc espai i poca autonomia. Per aquest motiu, reclama que es prioritzi l’accés a la mesa d’emergència d’habitatge a les dones en situació de violència, tal i com estipula la llei i com va aprovar el ple de la Paeria.