Canvi de temps brusc: pluja, tempestes… i neu al Pirineu

El Servei Meteorològic ha activat un avís per la intensitat de les precipitacions

Finestra d'un cotxe en un dia marcat per la pluja
Finestra d'un cotxe en un dia marcat per la pluja | Arxiu
Redacció
09 de setembre del 2017
Actualitzat a les 11:00h

Dissabte amb canvi radical de temps. Pluja, tempestes, baixada de temperatures i, fins i tot, neu al Pirineu, seran el menú meteorològic. La situació començarà a canviar de cara diumenge i les precipitacions tendiran a desaparèixer.


El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja. Afecta totes les comarques del prelitoral, el litoral i del nord-est. Concretament, es tracta del Baix Empordà, el Gironès, la Selva, el Maresme, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, el Garraf, l'Alt Penedès, el Baix Penedès, el Tarragonès, Baix Camp i Alt Camp així com Osona, el Ripollès, la Garrotxa, Osona, el Moianès, l'Alt Empordà i el Pla de l'Estany a la tarda.

Fins a migdia s'esperen ruixats al sector central del litoral i prelitoral i altres punts del Camp de Tarragona que circularan de sud-oest a nord-est. A banda, a partir de mig matí arribaran precipitacions al Pirineu i Prepirineu, sobretot al sector occidental, que a partir de migdia i fins al vespre s'estendran i podran afectar a qualsevol punt, si bé les més continuades i extenses s'esperen al terç nord i resta de la meitat est del territori. D'altra banda, a partir del vespre es formaran nous ruixats al litoral i prelitoral central, sud de la Costa Brava i nord de la Costa Daurada.

El front de precipitacions provocarà un descens de temperatures. Tot plegat farà que entre la matinada i el matí de diumenge es pugui arribar a veure nevar a l'Alt Pirineu, per sobre dels 2.000 metres. Seran fenòmens anecdòtics que tot just enfarinaran els cims més elevats de la serralada.