Confirmen quatre anys i mig de presó a l'acusat de violar una noia posant-li somnífers a la beguda

L'Audiència de Lleida ja el va condemnar al novembre per un delicte d'abús sexual agreujat ja que la jove tenia disset anys | Els fets van passar a Mollerussa

Redacció
08 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:46h
El Tribunal Suprem ha confirmat els quatre anys i mig de presó a l'acusat de violar una noia de disset anys, veïna seva, a Mollerussa després de posar-li somnífers a la beguda. L'Audiència de Lleida ja el va condemnar el novembre passat per un delicte d'abús sexual agreujat ja que la jove era menor d'edat. La defensa de l'home va recórrer la sentència però el Suprem no ha admès el recurs i ha donat la raó a l'Audiència que va considerar provat que l'home va convidar la noia a una habitació que tenia habilitada en un traster i que ella va acceptar perquè el coneixia i perquè hores abans l'havia acompanyat a ella i als seus amics a Lleida.

Allà, recull la sentència com a fets provats, l'acusat li va oferir beguda i li hi va posar doxilamina (un medicament que causa somnolència) sense que ella ho sabés i que, aprofitant que la noia es va quedar adormida, va mantenir amb ella relacions sexuals no consentides. L'home no haurà d'indemnitzar la noia ja que aquesta va rebutjar qualsevol compensació econòmica el dia del judici. Els fets van tenir lloc l'11 de maig de 2013 cap a les cinc de la matinada.
El Suprem comparteix la decisió de l'Audiència de Lleida, que va tenir en compte la declaració de l'acusat, en què va reconèixer que va mantenir relacions sexuals amb la menor, i que els forenses van trobar a l'organisme de la noia doxilamina. També es va tenir en compte la declaració dels psicòlegs que van considerar creïble la versió de la noia, que va declarar que l'acusat la va convidar a beure al traster quan se'l va trobar de tornada cap a casa, que es va sentir molt cansada, que es va adormir i que es va despertar despullada.

Ni l'Audiència ni el Suprem han considerat creïble la versió de l'acusat que va assegurar que les relacions amb la jove van ser consentides i va negar haver usat ni conèixer la doxilamina. Tampoc han cregut la seva versió per explicar la presència del somnífer tant als gots com al cos de la menor. L'home va declarar que hores abans havia estat bevent amb una altra veïna, major d'edat i que potser l'havia posat ella. L'acusat, però, no va voler que aquesta suposada dona declarés al judici.