Nou canvi de temps amb la pluja com a protagonista

La segona part de la setmana estarà marcada per un ambient cada vegada més fresc arreu del país

Redacció
06 de setembre del 2017
Actualitzat a les 9:34h

Avui serà un dia passat per aigua i hi podrien haver tempestes localment intenses. Foto: Adrià Costa


Sant tornem-hi, que no ha estat res. Pel que fa a la meteorologia, la primera setmana completa del mes de setembre ha començat de manera inestable. Les precipitacions s'estan fent notar des de finals d'agost i, de moment, res fa pensar que la situació variï excessivament. Dilluns va ser un dia passat per aigua en molts punts del país i ahir, en canvi, va regnar la tranquil·litat. Avui, però, tornen les tempestes i els ruixats. L'aigua serà protagonista i deixarà episodis de precipitacions intenses.

El canvi de temps es començarà a fer evident a partir del migdia, sobretot a la tarda i vespre. La pluja farà acte de presència en gairebé tots els indrets del territori. Ho farà amb més intensitat a la costa, el prelitoral, la Catalunya Central i les comarques de Barcelona i Girona, on el Servei Meteorològic ha activat una alerta per intensitat de pluja.

Aquesta situació podria allargar-se fins al matí de dijous, tot i que amb el pas de les hores s'aniran obrint clarianes. Divendres no s'esperen pluges.

Ahir els termòmetres van enfilar-se i avui la temperatura continuarà força alta. Aquesta dinàmica, però, anirà a menys. De fet, la segona part de la setmana estarà marcada per una refrescada general. L'ambient serà cada vegada més fresc, amb nits suaus i migdies no massa calorosos.