Enginyeria, tecnologia i salut, eixos del campus d'Igualada de la UdL

El president Puigdemont destaca "el talent" com la locomotora del dinamisme de Catalunya

Redacció
02 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:37h
Igualada ha estrenat el campus de la UdL
Igualada ha estrenat el campus de la UdL | UdL
L'àmbit de l'enginyeria i de la tecnologia, d'una banda, i el de la salut, de l'altra, són els pilars pilars fonamentals del futur Campus Universitari d'Igualada-Universitat de Lleida (UdL), el projecte estratègic del qual s'ha presentat aquest divendres a la capital de l'Anoia, encapçalat pel president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont; el rector de la UdL, Roberto Fernández; l'alcalde d'Igualada, Marc Castells; el Secretari d'Universitats i Recerca, Arcadi Navarro;  el president del Consell Social de la UdL, Delfí Robinat; i la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà. Els han acompanyat diverses autoritats locals i representants del teixit empresarial i educatiu de la capital de l'Anoia.

Aquest projecte, impulsat pel consistori igualadí, amb el suport de la Generalitat i la UdL, reagruparà en dos fases -una de transició fins al 2020 i una posterior de consolidació els anys següents- els estudis universitaris que actualment s'imparteixen a la ciutat d'Igualada en les estructures de la UdL, tot ampliant instal·lacions i sumant nous títols oficials i de formació contínua.

El rector ha destacat que "la Universitat de Lleida se sent més potent, més confiada en sí mateixa, més servidora del país i se sent també part del destí d'Igualada i de tota la comarca de l'Anoia". De la seva banda, Puigdemont ha subratllat que el municipi "s'ha guanyat amb rotunditat i mèrit ser una ciutat universitària, perquè a més d'equipament i d'oferta, té ànima universitària".

El president de la Generalitat ha qualificat el dia d'avui d'"històric" per a la ciutat, però també per a tota Catalunya, perquè aquest projecte està pensat "en clau del que fan els Estats del futur, no pensar en la generació actual, sinó pensar en les futures generacions", afegint que "ens sentim també orgullosos de servir a les generacions futures un model de país que té com a locomotora del seu dinamisme aquest node de titulació de progrés".

En la mateixa línia, el rector de la UdL ha recordat que "les universitats catalanes juguen i han de jugar un paper transcendental, ja que permeten un major desenvolupament harmònic del país, tant en el àmbit territorial com en el social".

Mentre, l'alcalde d'Igualada ha destacat que aquesta "aliança entre l'Ajuntament i la Universitat de Lleida suposarà el salt definitiu per convertir Igualada en una ciutat oberta, que treballa per muscular les seues empreses, que aposta pel coneixement i per desenvolupar el talent dels seus joves i que vol garantir-los el millor futur professional".

Entre els projectes del campus d'Igualada, el més immediat serà la incorporació del grau en Tècniques Computacionals i Aplicacions Digitals –primer en una universitat pública catalana a impartir-se en modalitat dual des de primer curs-, el curs 2018-2019; del màster en Pràctiques i Simulacions Clíniques, i la transformació del grau d'Enginyeria Organització Industrial en el d'Enginyeria de l'Organització, Logística i Gestió  Industrial.

Se sumaran als actuals estudis oficials (grau en Infermeria UdL, grau en Enginyeria Química UPC, doble grau en Nutrició Humana i Dietètica i Fisioteràpia UdL i màster en Enginyeria del Cuir UPC). A més, s'estan ultimant 4 postgraus en formació contínua adreçats a professionals per implantar també al 2018-2019. En cursos posteriors, la UdL preveu posar en marxa dobles titulacions amb centres d'educació superior europeus. Amb la nova oferta d'estudis es calcula que es passi dels prop de 400 estudiants actuals a superar el miler.