La Paeria crearà horts dins del Centre Històric de Lleida

El projecte es farà en solars que estan en desús i es presenta com una activitat per la gent del barri

Fèlix Larrosa ha visitat el centre històric
Fèlix Larrosa ha visitat el centre històric | Paeria
Redacció
01 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:17h
L’Ajuntament de Lleida assegura que avança en la recuperació del Centre Històric amb diverses actuacions que van dirigides a la millora del paisatge, la mobilitat i la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes. L’alcalde accidental, Fèlix Larrosa, ha informat sobre el pla pilot que es desenvoluparà en el solar del carrer Boters, que agrupa un espai on s’han enderrocat recentment diversos habitatges.

Larrosa ha avançat que es posarà en marxa un projecte d’horts socials, que seran els primers horts urbans que es facin dins la ciutat, ja que els que hi ha fins ara són a la perifèria. Aquesta iniciativa, que es treballa amb l’Associació de Veïns de Jaume I, té una doble vessant: d’una banda, donar servei a la gent del barri que hi vulgui participar, esdevenint un espai d’oci i de convivència, i de l’altra, l’embelliment d’aquesta zona, donant vida a un solar buit fins que s’hi construeixin habitatges. 

El solar, d’uns 320 metres quadrats, es revestirà amb unes mitgeres de colors, pavimentació al terra –es plantarà sobre plafons que després es puguin moure-, una tanca que permeti veure des de fora el treball que s’hi genera. Aquest projecte d’hort urbà és una proposta inclosa dins la Fundació Lleida 21, que vol avançar amb els horts urbans. Igualment, s’emmarca dins de les noves àrees d’innovació social previstes al Centre Històric, que alhora formen part del Pla Horitzó 2018 del Centre Històric.