VÍDEO Òmnium escalfa motors a dos mesos del referèndum

"Ho estan fent tot per aturar la democràcia. Tenim dos mesos per defensar-la", és el missatge que llança l'entitat sobiranista

Mariano Rajoy nega la possibilitat de fer un referèndum
Mariano Rajoy nega la possibilitat de fer un referèndum | Òmnium Cultural
Redacció
02 d'agost del 2017
Actualitzat a les 10:02h

Falten dos mesos per al referèndum de l'1 d'octubre i Òmnium ja escalfa motors. A través d'un vídeo, l'entitat recorda les paraules del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, de la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, i del portaveu, Íñigo Méndez de Vigo. Tots tres llancen advertències i amenaces contra la votació que ha de convocar Carles Puigdemont. "El president del Govern ni pot fer un referèndum ni el vol fer", deia fa uns mesos Rajoy. Una mica més enllà anava Sáenz de Santamaría: "El Govern ja ha demostrat que en té prou amb 24 hores per recórrer aquestes lleis i paralitzar-les". I, fa dues setmanes, Méndez de Vigo amenaçava directament el govern de Carles Puigdemont amb la retirada del FLA en cas de destinar diners al referèndum. Al vídeo també apareixen imatges dels interrogatoris a alts càrrecs del Govern per part de la Guàrdia Civil.

Davant de la negativa i l'amenaça, Òmnium crida a defensar la democràcia davant els intents de l'estat espanyol per aturar-la. "Ho estan fent tot per aturar la democràcia. Tenim dos mesos per defensar-la. 1 d'octubre. Referèndum", recorda l'entitat. 

Aquest vídeo s'emmarca en la campanya "Crida a la democràcia" que Òmnium va activar el 10 de juliol. Un dels arguments de les entitats sobiranistes camí del referèndum passa per subratllar el paper intransigent de l'Estat i situar la cita de l'1 d'octubre com la millor manera de defensar la democràcia. Per això, Òmnium va presentar aquesta nova iniciativa per detallar el memorial de greuges de l'independentisme.