Denuncien el desallotjament de temporers al Centre Històric de Lleida

La Crida exigeix que es doni sostre a aquestes persones i sol·licita una reunió amb el regidor Xavier Rodamilans

Imatge de temporers al Centre Històric de Lleida
Imatge de temporers al Centre Històric de Lleida | Arran Lleida
Redacció
31 de juliol del 2017
Actualitzat a les 9:11h
El grup municipal de la Crida - CUP ha denunciat que la Guàrdia Urbana hagi desallotjat més de 70 temporers el passat dissabte, i ha exigit que es doni un sostre digne a aquestes persones i que la Paeria inici de manera urgent els tràmits per la creació d’un alberg municipal perquè no es repeteixin fets com aquest en un futur.

La desatenció es dona tot i que el Paer en Cap va respondre a un prec de la Crida anunciant que s’havia signat el Decret de sobre aforament de l’alberg privat Jericó i per tant que s’havia augmentat el nombre de places existents, fet que s’ha demostrat manifestament insuficient.

Així mateix, la Crida demanarà una reunió urgent amb el tercer Tinent d'Alcalde i
Regidor de Polítiques per als drets de les persones Xavier Rodamilans de la O i amb la Regidora de Seguretat ciutadana i les polítiques per al civisme i la igualtat Sara Mestres per plantejar el greu problema que suposa aquest fet i emplaçar-los a trobar una solució de manera immediata.

​El col·lectiu Arran ha indicat a aquest diari que cada nit desallotgen desenes de treballadors de la fruita i els duen en un indret del Centre Històric que, segons l'entitat, queden apartats de la vista de la resta de ciutadans. Arran indica que el consistori no dona una "solució real" ni infraestructures dignes a aquestes persones.