La Paeria rebutja convidar els alcaldes de les poblacions agermanades el dia del referèndum

PSC, Cs i PP asseguren que el procés de votacions no es farà

Redacció
29 de juliol del 2017
Actualitzat a les 4:39h
Imatge de l'alcalde, Àngel Ros
Imatge de l'alcalde, Àngel Ros | ACN
​El ple de la Paeria s'ha pronunciat en contra de convidar a la ciutat els alcaldes de les localitats agermanades amb Lleida amb motiu de l'1-O per tal que poguessin exercir "d'observadors' internacionals del procés, tal com plantejava la moció del PDeCAT i Unió. El text també instava la Paeria a habilitar un espai on les representacions de les ciutats agermanades puguin seguir en directe la jornada electoral.

La regidora del PDECat, Cristina Simó, ha manifestat que "el vot és la única manera vàlida per defensar les idees polítiques" i "convidar els municipis agermanats és compartir una festa de la democràcia i un moment històric" per a Catalunya, ha afirmat. La republicana Núria Marín també s'ha mostrat convençuda que l'1-O "marcarà una fita històrica" i ha fet una crida al PSC, Cs i PP perquè "no en deixin Lleida al marge". Així mateix, des de la Crida-CUP han tornat a demanar la implicació de l'Ajuntament de Lleia en la celebració de l'1-O, fent-ne difusió i cedint espais municipals.

PSC, Cs i PP han expressat el seu rebuig a la moció, convençuts que el referèndum previst per aquella data no se celebrarà "perquè no compta amb l'aval internacional", mentre des del Comú de Lleida han justificat el seu vot contrari per tal de no gastar recursos municipals per pagar viatges i actes protocol·laris, tot i reiterar el seu compromís "perquè es pugui votar".

Una quinzena de representants de l'ANC Lleida han dut a terme una protesta silenciosa al Ple durant el debat de la moció, i després que aquest no s'hagi aprovat.