Detenen a Lleida dos homes acusats de robar en quinze xalets i cases unifamiliars del Segrià

Els detinguts presumptament saltaven la tanca perimetral i forçaven les finestres per accedir a l'interior de les cases

Redacció
27 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:00h
Dos veïns de Lleida de 20 i 29 anys van ser detinguts dimarts pels Mossos d'Esquadra acusats de robar en quinze xalets i cases unifamiliars del Segrià. Els detinguts presumptament sempre actuaven de nit, quan saltaven la tanca perimetral i forçaven les finestres per accedir a l'interior de les cases. 

En tres casos també s'haurien endut el vehicle que estava estacionat al garatge amb les claus posades per transportar els objectes robats, sobretot joies, diners i ordinadors portàtils, entre d'altres. Segons els Mossos, l'objectiu d'emportar-se el cotxe de les víctimes era dificultar la investigació policial en cas de ser detectats. 

La investigació va començar a principis de juliol després de detectar-se un seguit de robatoris amb força a l'interior de domicilis amb un mateix modus operandi. Finament dimarts es van detenir els dos homes, a qui s'acusa de quinze robatoris amb força, comesos entre l'1 i 22 de juliol, en cinc cases de Lleida, sis d'Alpicat i quatre d'Alcoletge. Són veïns de Lleida de nacionalitat romanesa.

Aquest dimecres els Mossos van escorcollar una nau de la Partida Vallcalent de Lleida on els detinguts suposadament emmagatzemaven el botí dels robatoris. També van entrar al domicili dels detinguts, al carrer Ballester de la capital del Segrià. La investigació continua oberta per tal d'esbrinar la procedència de diferents objectes que s'hi van trobar.

Els detinguts, un dels quals té antecedents, han passat aquest divendres a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.