La Paeria es planteja rebaixar el límit de velocitat per multar conductors

L'executiu local ha demanat un estudi a la Guàrdia Urbana | Els accidents de trànsit amb ferits s'han incrementat un 9,09% en els primers sis mesos del 2017

Un radar ubicat a Rovira Roure
Un radar ubicat a Rovira Roure | Arxiu
Redacció
26 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:22h
Els accidents de trànsit amb ferits s'han incrementat un 9,09% en els primers sis mesos del 2017 respecte al mateix període de l'any anterior, passant dels 99 als 108, segons la dades de la Guàrdia Urbana de Lleida. Malgrat aquest augment, les persones ferides com a conseqüència d'accidents de trànsit han disminuït un 9,49%, passant de les 123 a 112, i també han caigut les persones mortes, ja que no se n'ha comptabilitzat cap en els primers sis mesos de l'any, en comparació a les dues del mateix període del 2016. Així mateix, els atropellaments han caigut un 12,12%, passant de 33 a 29.

L'alcalde de Lleida ha relacionat l'accidentabilitat que genera ferits amb la velocitat i ha recordat que va encarregar un estudi a la Guàrdia Urbana per tal de determinar si és necessari rebaixar el límit de velocitat a la qual se sancionen actualment (65 km/h) els conductors que excedeixen el límit de velocitat a l'interior de la ciutat i qu són caçats pels radars existents.

En aquest sentit, Ros ha recordat que la Paeria ha encarregat a la Guàrdia Urbana un estudi, després d'un període de funcionament dels radars i semàfors amb càmera, per tal de revisar i comparar amb altres ciutats per si cal reforçar mesures i rebaixar la velocitat a partir de la qual es comença a sancionar actualment per part dels radars, que és 65 km/hora

Les infraccions per incomplir les ordenances municipals, especialment relacionades amb el civisme i la convivència, han patit una davallada del 4,87% en aquests primers sis mesos de l'any, passant de 390 en el mateix període del 2016 a 317.

Les actuacions relacionades amb el 'top manta' s'han mantingut en zero, mentre han crescut aquelles d'auxili als ciutadans un 1,19%, passant dels 1.096 ajuts als 1.109. Les actuacions dels agents cívics de la Paeria s'han incrementat un 163%, passant de les 7.623 a les 20.457, tot i que aquest augment respon a fet que s'ha doblat en nombre d'agents cívics a la ciutat durant aquest període.