L'Audiència Provincial obre la porta al desbloqueig del camí de la Ramaderia Pifarré

L'organisme ha declarat la servitud de pas forçosa atès que la granja necessita la via per funcionar

26 de juliol del 2017
Actualitzat a la 1:35h
Imatge del camí tancat
Imatge del camí tancat | Arxiu
L'Audiència Provincial de Lleida ha declarat servitud forçosa a favor de la família Pifarré, els propietaris de la granja que han tingut el camí d'accés tancat per durant quasi dos anys per la decisió d'un veí, propietari de la via. L'organisme fixa, d'aquesta manera, un primer pas per tal que la família es pugui acollir a aquesta sentència per demanar l'obertura del camí, una reclamació que porten fent des del setembre del 2015, quan el veí va decidir tancar-lo.

El portaveu de la família, Joan Pifarré, ha declarat a aquest diari que en reclamaran la reobertura, si bé ha indicat que la família Plaza, els seus veïns que s'oposen al trànsit de vehicles per aquest sender, pot demanar que es faci un nou camí a l'extrem de la finca.

Durant aquests dos anys, l'explotació ha hagut de fer moltes de les tasques quotidianes de manera manual així com ha hagut d'enterrar amb cal viva diversos vedells, morts per malnutrició a causa de la precarietat en el transport d'aliments.

La servitudforçosa s'aplica quan elspropietarisd'una finca no tenen sortida oen tenen una insuficient. En aquest context, podenexigir alsveïnsque s'estableixi unaservitudde pas peraccedir-hi amb una ampladasuficientiunescaracterístiquesadequadesperquè la fincadominant es pugui explotarnormalment.