El diari «Le Figaro» posa Lleida com a exemple de ciutat contrària a la independència

El diari francès obre edició aquest dilluns amb un ampli desplegament sobre el “desafiament de Catalunya a Madrid”

Redacció
24 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:56h
Portada de Le Figaró
Portada de Le Figaró | Le Figaró
L'endemà que Chris Froome guanyés el seu quart Tour de França als Camps Elisis de París, la principal notícia de Le Figaro és el procés sobiranista. “El desafiament de Catalunya a Madrid” és la notícia d'obertura a la portada del diari francès que, a més, també situa l'editorial sobre “El divorci a l'espanyola” a la primera pàgina.
 

Portada de «Le Figaro» d'aquest dilluns Foto: «Le Figaro»


“Catalunya desafia Madrid i reclama la independència”. Amb aquest titular Le Figaro obre aquest dilluns la portada en una informació que explica que els “separatistes que governen la regió preparen un referèndum que el govern espanyol espanyol vol impedir”. El rotatiu francès dedica diverses pàgines al procés amb especial atenció a la figura de Carles Puigdemont amb entrevista inclosa, al paper de Perpinyà i exemples de municipis catalans com Berga –governada per la CUP- i Lleida -on hi ha un pacte entre PSC i C's-. L'editorial del diari, que en aquesta ocasió es publica en portada, completa la informació.

De la capital del Segrià es parla de les banderes que hi ha hissades al balcó de l'ajuntament, un fet que contrasta, segons el text, amb Berga, on una estelada presideix la façana del consistori.