Reñé, contra el Síndic per la visita als temporers: «Que es faci fotos amb els indigents de Barcelona»

Joan Reñé assegura que els pagesos fan les coses bé de "forma generalitzada" i que "s'està creant un caldo de cultiu innecessari que dóna una imatge injusta"

Joan Reñé, president de la Diputació
Joan Reñé, president de la Diputació | ACN
Redacció
21 de juliol del 2017
Actualitzat a la 13:56h
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha carregat contra el Síndic de Greuges, Rafel Ribó, que recentment ha fet una visita a un assentament de temporers a Ponent on va constatar les precàries condicions de vida dels treballadors. El Síndic va obrir d'ofici una investigació i va demanar implicació d'institucions com la Diputació en aquest problemàtica. Reñé l'ha respost i ha assegurat que els pagesos i empresaris del camp de Lleida fan les coses bé "i molt bé de forma generalitzada" tot i que "no absoluta". En aquest sentit, Reñé ha lamentat que s'estigui creant "un caldo de cultiu innecessari que dóna una imatge injusta" que molesta molt als que ho viuen i ho pateixen, que són els pagesos i cooperatives.
 
El president de la Diputació de Lleida ha assegurat que la imatge que s'està donant sobre els assentaments de temporers a Ponent per la campanya de la fruita està "lluny de la realitat generalitzada" i ha apuntat que el que va visitar el Síndic de Greuges és algun dels pocs que hi ha. Això no obstant, Reñé s'ha mostrat partidari de "tallar de socarrel" aquestes casos on els temporers malviuen en unes condicions precàries llocs abandonats amb serveis mínims i sens higiene.

Reñé ha reconegut que li ha sabut greu que el Síndic hagi vingut a Lleida i hagi estat "poc equitatiu" per ensenyar només una part que suposa "la punteta d'una realitat que no està generalitzada". En aquest sentit, ha expressat tot el seu suport als pagesos que "fan una tasca que no és senzilla" i ha assegurat que les contractacions de personal pel camp és fan adequadament de forma generalitzada. Finalment, ha recomanat al Síndic que també vagi a fer-se una foto "amb algun indigent que dorm a Barcelona".