Canvi de temps a la vista, amb algunes tempestes fortes localitzades

El Servei Meteorològic de Catalunya emet una alerta d'intensitat de pluja que afectarà sobretot el sud del pais, la Catalunya Central, el Pirineu i el Prepirineu

Redacció
20 de juliol del 2017
Actualitzat a les 9:19h
Hi haurà pluges en diversos punts del territori
Hi haurà pluges en diversos punts del territori | Jordi Peró
 
Canvi de temps a la vista. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) aquest dijous baixen lleugerament les temperatures i tornen les pluges, amb tempestes que poden anar acompanyades localment de calamarsa i pedra.  

Durant el matí s'esperen xàfecs al terç sud del pais. De cara al migdia, les pluges afectaran punts del Pirineu, Prepirineu, Catalunya Central i també poden arribar fins a les comarques gironines i a la resta del Prelitoral. Al final del dia quedaran restringides al Pirineu i Prepirineu.
 
En principi, les pluges seran d'intensitat entre feble i moderada, però en alguns punts localment poden ser fortes, en forma de tempesta. El SMC ha emès una alerta per intensitat de pluja, ja que en algunes zones es poden superar els 20 litres en menys de 30 minuts.

Demà divendres, tornarà a haver-hi tempestes de tarda. De cara al cap de setmana, el temps es normalitzarà, amb més estones de sol, sense pluges i amb la temperatura una mica més alta.