Els Bombers tornaran a l'Aeroport d'Alguaire l'any vinent

Els efectius que hi havia es van retirar de la infraestructura el 2015 i es va privatitzar el servei

Redacció
20 de juliol del 2017
Actualitzat a la 1:15h
Imatge de l'Aeroport d'Alguaire
Imatge de l'Aeroport d'Alguaire | ACN
L'aeroport d'Alguaire tornarà a comptar amb els serveis dels Bombers de la Generalitat a partir del 2018, tal com ha explicat aquest dimecres el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en comissió parlamentària. Els 13 bombers que hi havia es van retirar de la infraestructura el 2015 per poder recol·locar-los a la regió d'emergències de Lleida, on hi havia manca d'efectius. Aleshores es va externalitzar el servei a una empresa privada però ara el cos tornarà a l'aeroport perquè ja hi ha "nous efectius de la Generalitat" a la regió lleidatana, tal com ha dit Rull.
 
Rull ha celebrat que actualment hi ha 34.754 viatgers a l'aeroport, enfront dels 27.735 del 2011. L'increment es produeix tot i haver retirat subvencions públiques, ha celebrat. D'altra banda, el conseller ha fet autocrítica sobre la infraestructura: "No ens cauen els anells de compartir amb vostès que la planificació que es va fer en el seu inici a l'entorn de l'aeroport de Lleida – Alguaire no va ser l'adequada". El conseller ha posat de manifest que hi ha altres aeroports espanyols en què també es va fer una gran inversió i estan rebent pocs passatgers, com és el cas de Vitòria, Lleó, Logroño, Salamanca, Burgos o Còrdova, entre d'altres.

El conseller ha reiterat que el futur de l'aeroport no pot passar només pel negoci de l'aviació comercial sinó que s'han de buscar altres usos relacionats amb la indústria aeronàutica.