ERC reclama a Ros que demostri que no hi ha frau en la gestió de l'aigua a Lleida

Els republicans demanen que s'expliqui que la Paeria no és objecte d'un engany com el denunciat a Barcelona amb la recollida d'escombraries

Redacció
19 de juliol del 2017
Actualitzat a la 1:53h
Carles Vega i Àngel Ros
Carles Vega i Àngel Ros | Àlvar Llobet
ERC-Avancem a la Paeria demana a l'alcalde de Lleida que asseguri que FCC, a través de la seva empresa filial Aigües de Lleida-Aqualia, ha actuat correctament en la facturació dels serveis que presta com a concessionària del servei municipal d'abastiment d'aigua i sanejament a Lleida. Aquest requeriment ve motivat pel fet que l'Ajuntament de Barcelona ha imposat una multa de set milions d'euros a Fomento de Construcciones y Contratas, concessionària del consistori barceloní per a la recollida d'escombraries, en constatar que ha falsejat les dades sobre el volum de residus enretirats, amb la qual cosa la concessionària hauria augmentat fraudulentament els seus ingressos.

Vega va demanar el passat mes de novembre còpia de la documentació que justifiqués la pròrroga de la concessió de FCC, que acabava el 2018, per 19 anys més (fins al 31 de desembre de 2037) i l'augment del preu de l'aigua.

La formació lamenta que després de 10 mesos l'equip de govern "no ha sigut capaç de lliurar cap mena d'informació al respecte". En aquest sentit, Vega manifesta que "volem saber si és que l'empresa té alguna cosa a amagar, o si és que no poden justificar ni la pròrroga ni l'augment de preus, que acabaria sent el mateix". Per aquest motiu, el regidor independentista reclama celeritat en el lliurament de la informació: "Exigim a Àngel Ros que doni garanties que la Paeria no és objecte d'un frau a l'estil del denunciat a Barcelona", declara Vega, i afegeix que, si no les té, prengui les mesures necessàries, perquè "estem parlant dels interessos de la ciutadania de Lleida i de l'ús correcte o de l'abús del diner públic".