Un regidor del PP vota «no» al referèndum per por a que ho sàpiga el seu partit

Antoni Rispa, de Bell-lloc, assegura que ell s'hagués abstingut "com a català", però admet que vol evitar que el sentit del seu vot sigui posat en coneixement del seu partit

19 de juliol del 2017
Actualitzat a la 1:40h
Imatge del ple de Bell-lloc
Imatge del ple de Bell-lloc | Vimeo
El regidor del PP a l'Ajuntament de Bell-lloc d'Urgell, Antoni Rispa, no està en contra del referèndum de l'1-O, però en el darrer ple municipal (1:10:00) va votar en contra de l'adhesió de municipi al Pacte Nacional. El motiu; que el seu partit s'assabentaria del sentit del seu vot.

En la sessió plenària del passat 22 de juny, Rispa va assegurar que la seva decisió personal "com a català" hagués estat l'abstenció atès que el que es proposava des de l'equip de govern era "un compromís", per bé que va assegurar que finalment el seu vot seria negatiu ja que, d'aquesta manera, evitaria que algun regidor alertés de la seva votació al PP.

En aquest context, Rispa va recordar que l'any 2012 va votar a favor d'una moció sobre la creació de la Hisenda catalana, un fet que va arribar a orelles dels líders del PP després que un regidor de l'actual consistori fes una piulada explicativa sobre la votació de l'edil. Per tornar evitar aquesta situació, Rispa ha decidit dir no al referèndum.