Roberto Fernández manté la UdL fora del suport al referèndum però s'obre al diàleg per fer una consulta

El rector assegura que els estatuts de la universitat no preveuen un procés d'aquestes característiques i recorda que el Consell de Govern ja es va posicionar | No diu si aquest procés de votació seria vinculant

Roberto Fernández, rector de la UdL
Roberto Fernández, rector de la UdL | ACN
27 de juliol del 2017
Actualitzat a les 14:23h
El rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, ha defensat la decisió de rebutjar l'adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum que es va prendre el passat 15 de juny durant el Consell de Govern, si bé ha obert la porta al diàleg per fer una consulta a la universitat.

El rector va rebre el passat dimecres 19 de juliol les 680 firmes que l'instaven a obrir una consulta a tota la comunitat universitària per decidir sobre aquesta qüestió, una petició que va ser rebuda per part de Fernández amb el compromís que respondria en una setmana.

El rector ha contestat aquest dijous i s'ha mantingut ferm en la decisió de deixar la universitat fora del referèndum atès que els estatuts de la UdL no preveuen "consultes de caire institucional entre els membres de la comunitat educativa" i que el Consell de Govern ja va votar en contra de l'adhesió, per bé que s'ha mostrat obert "com sempre", a parlar "per tal de facilitar la realització de l'esmentada consulta en les millors condicions possibles".

Fernández indica que l'interlocutor en aquest cas serà el vicerector de Campus, Jesús Avilla. Fernández no diu, però, si el resultat d'aquest procés de votació serà vinculant i podria forçar a una rectificació de l'organisme de govern de la universitat. 

La resposta de Roberto Fernández

El 19 de juliol es va presentar un escrit, recolzat per 680 membres de la comunitat universitària, en el qual es demanava la realització d'una consulta en línia, per tal que aquella es pugui pronunciar sobre el tema del Pacte Nacional pel Referèndum.

En resposta a aquesta demanda, aquest rectorat manifesta que:

1. Els Estatuts de la Udl no preveuen la possibilitat de fer consultes de caire institucional entre els membres de la comunitat universitària, motiu pel qual no existeix cap normativa en la Universitat de Lleida que reguli aquest fet

2. L'article 40 dels Estatuts de la Udl, al parlar dels criteris d'actuació de la universitat senyala que: "Els òrgans de govern i representació de la Universitat exerceixen les competències que els atribueix aquest Estatut i la resto de lo normativa vigent cercant la unitat d'acció institucional, per tal de servir lo missió i els fins de la Universitat." En aquest sentit, recordem que la Universitat de Lleida, mitjançant el Consell de Govern, ja es va manifestar, per iniciativa d'onze dels seus membre, sobre el tema objecte de possible consulta donant lloc a la resposta institucional corresponent, d'acord amb els Estatuts de la Udl.

3. Ara bé, el desig de 680 membres de la comunitat universitària és organitzar una consulta per aquest tema, aquest rectorat es manifesta obert, com sempre ho ha fet, al diàleg per tal de facilitar la realització efectiva de l'esmentada consulta en les millors condicions possibles. En aquest sentit, podeu posar-vos en contacte amb el vicerector de Campus, Dr. Jesús Avilla