L'alcalde de Bell-lloc es sotmet a una qüestió de confiança a causa del bloqueig polític municipal

Els partits de l'oposició, PDECat i PP, hauran d'unir forces si volen tombar l'alcaldia de Carles Palau

Carles Palau, alcalde de Bell-lloc
Carles Palau, alcalde de Bell-lloc | Aj Bell-lloc
18 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:31h
L'alcalde de Bell-lloc d'Urgell, Carles Palau, es sotmetrà a una qüestió de confiança el proper divendres dijous en un ple extraordinari després que l'equip de govern, format pel grup "Bell-lloc es mou", hagi constatat el bloqueig polític que es viu al municipi. Segons fonts de l'executiu local consultades per aquest diari, l'equip de govern ha pres aquesta decisió després en veure com els dos partits de l'oposició, el PDECat i PP, han bloquejat l'aprovació dels pressupostos del 2016 i del 2017.

A causa d'aquesta situació, des del govern municipal posarà el càrrec de l'alcalde a disposició del ple i, si no prospera, s'obrirà un termini d'un mes per tal que demòcrates i populars presentin un candidat alternatiu que seria votat en un procés de moció de censura.

En el cas que Palau rebés els suports necessaris per tirar endavant, el pressupost quedaria automàticament aprovat ja que la qüestió de confiança es vincula directament a l'aval dels nous comptes. Des de l'equip de govern s'assegura que hi ha previstes inversions de 200.000 euros, diners que provenen del romanent de tresoreria del consistori.