L'ANC obre dimarts les inscripcions per a la mobilització de la Diada

Enguany la cita se celebrarà a Barcelona, entre els carrers Aragó i Passeig de Gràcia

Redacció
17 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:52h

Estelada a la manifestació de la Diada 2016. Foto: Martí Albesa


El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha explicat en una entrevista a Europa Press que aquest dimarts s'obriran les inscripcions per participar a la mobilització de la Diada d'enguany. Ha afegit que al llarg de la setmana vinent es donaran els detalls d'aquesta cita, que se centrarà a Barcelona, entre els carrers Aragó i Passeig de Gràcia.  

El passat mes d'abril, l'entitat va fer pública la ubicació d'aquesta jornada reivindicativa. l malgrat que aleshores no hi havia data pel referèndum, el missatge era esperonar a la seva participació. En aquest sentit, Sánchez ara ha apuntat que la manifestació de l'11 de setembre és clau perquè l'1 d'octubre guanyi el "sí", però també ha recordat que es pugui votar depèn del Govern.

Ha advertit que podrien modificar l'enfocament de la mobilització en funció de les reaccions de l'Estat: "Si veu que no pot impedir el referèndum i decideix dinamitar l'estructura institucional i democràtica del país, probablement seria irresponsable no fer-ho".

"Esclat de colors"

En la seva presentació, l'organització independentista va definir la mobilització com un "esclat de colors". Una crida per a què els assistents llueixin les samarretes de les manifestacions dels cinc anys anteriors com una manera de visualitzar el recorregut fet. La posada en escena també vol incloure la visualització de la "confluència" de totes les sensibilitats de l'independentisme en aquesta emblemàtica cruïlla de l'Eixample de Barcelona. "Volem sumar tothom en una cruïlla on nosaltres decidim cap a on volem dirigir el nostre futur", proclamaven els organitzadors de l'ANC.
 
Amb la Diada del 2017, se sumaran sis anys consecutius de grans mobilitzacions. La primera va ser la gran manifestació del 2012, l'any 2013 va ser la cadena humana, el 2014 la gran V, el 2015 la gran manifestació a la Meridiana de Barcelona i l'any passat les cinc mobilitzacions descentralitzades a Berga, Salt, Tarragona, Lleida i Barcelona.
 

Detall d'una manifestació independentista de la Diada. Foto: Sofia Cabanes