Margarit, Cardona i Orgué baten el rècord de la Vertical Cabanera

El corredor de Salomon ha fet el cim amb 58 minuts i 50 segons | La també corredora de Salomon. Laura Orgué, ha superat en tres minuts el rècord anterior, que posseïa Mireia Santesmases

Jan Margarit durant la seva pujada
Jan Margarit durant la seva pujada | Vallfosca.net
Redacció
16 de juliol del 2017
Actualitzat a la 1:55h

Laura Orgué i Jan Margarit, els vencedor de la 8a Vertical Cabanera, que puntua per a la copa del món. Foto: Vallfosca.net


Amb unes condicions meteorològiques immillorables a la Vall Fosca, Jan Margarit, corredor de Salomon, ha fet el cim de la 8a vertical Cabanera amb menys d’una hora, 58’ 50’’, superant així el rècord anterior de Marc Solà de 2011, amb un temps d’1h 02’ 12”. Aquest record també l’ha superat el segon classificat de la FEEC (Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya), Oriol Cardona, corredor gironí de Dynafit, amb un temps de 59’ 47’’. El tercer lloc en la categoria masculina, ha estat pel corredor de La Sportiva, Pere Rullan, que ha fet un temps d’1 h 2’ 14’’.
 
Pel que fa a la categoria femenina, també dues corredores han batut el rècord d’1h 14’ 58”, que havia aconseguit Mireia Santesmases al 2012. Laura Orgué, de Salomon, ha estat la vencedora de la cursa amb un temps de 1 h 11’ 57’’. La segona classificada ha estat la corredora de la selecció del País Basc, Maria Zorroza, amb 1 h 14’ 29’’. I la corredora de l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, Clàudia Sabata, ha quedat en tercera posició, amb un temps d’1 h 17’ 11’’.
 

Margarit, Cardona i Rullan, el podi de la 8a Vertical Cabanera. Foto: @VK_WorldCircuit


Aquests sis corredors competien dins del Circuit Mundial de Kilòmetre Vertical (Vertical Kilometer World Circuit), i amb els  resultats d’avui tenen més a prop la copa del món. És per aquest motiu, també, que alguns d’ells han hagut de passar un control antidopatge després d’arribar al cim.
 
Del centenar de corredors que han participat avui a la Vertical Cabanera, 46 competien per aquesta copa del món, i la resta ho feien a la cursa popular.
 

Oriol Cardona, de l'equip de la FEEC també ha batut el rècord de la cursa. Foto: Vallfosca.net


La Vertical Cabanera, organitzada pel Club d’Esquí de la Pobla i l’Ajuntament de la Torre de Capdella, és la cronoescalada al Montsent de Pallars, i cobreix un desnivell de 1.400 m en només 5,2 km. Aquesta 8a edició, a més de ser copa del món, ha destacat per ser una cursa cardioprotegida, amb 8 desfibril·ladors, que estaven repartits durant tot el recorregut i personal mèdic, també en tota l'itinerari.