C's carrega a la Paeria les despeses de l'estada a Xàtiva tot i haver votat en contra de l'agermanament

La líder de la formació no vha pagat ni viatges ni allotjament a l'hotel i assegura que l'obligació del seu partit és interessar-se pels projectes de la ciutat

Ángeles Ribes, la segona per la dreta, durant un dels actes
Ángeles Ribes, la segona per la dreta, durant un dels actes | Paeria
15 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:25h
El ple de la Paeria de Lleida aprovava l'1 de juliol del 2016 una moció signada per la Crida-CUP i el PSC que impulsava un acord d'agermanament entre la capital del Segrià i la ciutat de Xàtiva. El text va ser avalat per tots els partits del plenari a excepció de PP i C's, que hi van votar en contra. La proposta demanava "recuperar de la memòria històrica", "reivindicar el valor d'un poble viu i conscient de la seva història" i promoure "un inevitable intercanvi cultural, de persones, de coneixements tècnics, de productes i d'idees", uns arguments que van enervar el regidor ciutadà Daniel Rubio, que va negar l'existència dels territoris de parla catalana i es va autoanomenar "català, espanyol i botifler a molta honra".

​Un any després d'aquella sessió i abordada la qüestió en diverses reunions entre els responsables dels dos consistoris, els representants de Lleida i Xàtiva ha segellat l'agermanament aquesta setmana en un acte a la ciutat valenciana en el qual hi ha assistit tres membres de l'executiu local, Àngel Ros, Rafel Peris i Joan Gómez, els dos regidors cupaires, Pau Juvillà i Francesc Gabarrell, i Ángeles Ribes, la líder de C's.

​Els actes de germanor han durat dos dies, dimecres i dijous, en els quals els representants municipals han escenificat la unió de les dues ciutats. La presència de Ribes ha suscitat, però, diversos comentaris entre les formacions polítiques lleidatanes, estranyades de la seva presència en un acte que la seva formació havia rebutjat de manera vehement. A aquesta "anomalia" se li suma el fet que Ribes ha carregat les despeses del viatge d'anada i tornada, les d'allotjament a l'hotel (de quatre estrelles) i el dinar el dijous a l'Ajuntament de Lleida, un extrem que ella mateixa ha confirmat a NacióLleida.

"La nostra obligació és interessar-nos pels projectes de Lleida", diu Ribes

Ribes assegura que va ser convidada com a la resta de membres de la corporació i que les despeses "van anar a càrrec del nostre ajuntament". En aquest sentit, la ciutadana explica que el sopar del dimecres i l'esmorzar del dijous han estat sufragats per l'Ajuntament de Xàtiva, i indica que tot i que el seu partit es va oposar a aquest agermanament, l'obligació del grup municipal que lidera és el d'interessar-se per tots els projectes en els que està implicat l'Ajuntament de Lleida.

​Per la seva banda, els dos altres regidors que van assistir als actes i reunions i que no són de l'equip de govern, Pau Juvillà i Francesc Gabarrell, declaren que van anar a Xàtiva amb cotxe propi i que es van pagar de la seva butxaca les despeses dels viatges, de l'allotjament (al mateix hotel que la resta de polítics lleidatans) i del dinar del dijous. Els cupaires sí han format part del sopar que oferia l'Ajuntament de Xàtiva el dimecres i que presidia l'alcalde la ciutat, que ha recordat la història compartida entre les dues ciutats ja agermanades.