ERC demana al govern de la Paeria una ordenança que reguli l'urbanisme al Centre Històric

Els republicans critiquen la inactivitat de la Fundació del Paisatge Urbà de Lleida i es pregunten què va fer el seu gerent durant la vigència del seu contracte

Redacció
13 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:02h
Els tres regidors d'ERC a Lleida
Els tres regidors d'ERC a Lleida | ERC
Els grup municipal d'ERC-Avancem a la Paeria considera ha demanat a l'equip de Govern la redacció d'una ordenança específica per al Centre Històric de la ciutat. Els republicans consideren que aquest document ha d'incloure la regulació sobre la tipologia dels seus habitatges, l'embelliment de l'espai públic i privat i el manteniment de les construccions, incidint en la sostenibilitat, l'eficiència i l'adequació estètica de manera respectuosa amb les característiques pròpies del barri, a fi i efecte de protegir-lo i aconseguir la seva perdurabilitat.

Malgrat que Josep Maria Baiget, portaveu d'ERC-Avancem aplaudeix la iniciativa de la Fundació de voler crear una proposta d'Ordenança del Paisatge de Lleida, demana celeritat en la seva redacció. "Tenint en compte que la feina troncal d'aquesta Fundació era la d'elaborar una proposta d'ordenança del paisatge, ja era hora que després de tots aquests anys finalment vulgui iniciar la feina per qual cosa la Fundació va ser creada", afirma el regidor.

Baiget també critica la inactivitat de la Fundació del Paisatge Urbà de Lleida durant tots aquests mesos que ha estat sense gerent, "però el què realment ens preguntem és què va fer el gerent Jesús Costa durant tot el temps en que va estar contractat per la Paeria, perquè ja fa anys que parlem de l'Ordenança del Paisatge i nosaltres només hem vist esforços destinats al Club Banyetes".

Per als republicans, en l'Ordenança del Paisatge, com a document que reguli la gestió i el gaudi del paisatge urbà de la ciutat, hi hauria d'haver un tractament específic i diferenciat del barri antic de Lleida, per això demanen que es redacti l'ordenança del Centre Històric, la qual s'incorporaria a la del Paisatge quan aquesta estigués redactada. Segons Baiget, "el nostre barri més antic no pot esperar a una ordenança general que, vista l'experiència, no sabem quant tardarà a estar enllestida", per la qual cosa "cal posar -se a redactar, de forma immediata i amb l'orientació del Consell del patrimoni, aquesta ordenança específica".