El nou conseller de Cultura demana temps per estudiar el litigi de Sixena

Lluís Puig assegura que el litigi és de molta complexitat

Lluís Puig, conseller de Cultura
Lluís Puig, conseller de Cultura | Adrià Costa
Redacció
13 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:52h
El nou conseller de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig, ha demanat a la jutge temps per estudiar "a fons" el litigi de Sixena i cercar la millor forma de donar compliment al requeriment de lliurar les 44 obres d'art que reclama el Govern d'Aragó i l'Ajuntament de Sixena (Osca) i que es troben al Museu de Lleida. En l'escrit, consultat per Europa Press, el conseller explica al Jutjat de Primera Instància 1 d'Osca que va ser nomenat conseller dimarts passat, i va prendre possessió del càrrec dijous passat, el dia anterior de rebre el requeriment judicial.

"La complexitat de la qüestió, així com el voluminós expedient derivat de la mateixa, fa que necessiti un temps que, en tot cas, excedeix del que se'm concedeix; per poder estudiar a fons l'assumpte referit i cercar la millor forma de donar compliment al requeriment rebut", ha al·legat el conseller en un document adjunt al justificant de recepció.

Divendres passat, Puig va rebre una diligència de requeriment i notificació en què se l'advertia d'una acusació de "desobediència" en el cas que no siguin retornades les 44 obres del Museu de Lleida entre el 25 i el 31 de juliol.

"S'adverteix, conforme al que es disposa en la resolució, que si en data 31 de juliol del 2017 no han tornat les peces, es deduirà el testimoni per desobediència perquè procedeixin els tribunals de justícia conforme a dret", informa el requeriment.