Sixena demana l'entrada de la policia al Museu de Lleida si no s'entreguen les obres a final de mes

L'advocat del consistori considera una burla l'actitud del nou conseller de Cultura

Redacció
13 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:23h
El PAR ha demanat el retorn de les obres
El PAR ha demanat el retorn de les obres | Europa Press
L'Ajuntament de Sixena, a través del seu advocat, Jorge Español, ha demanat al Jutjat d'Osca que si abans de les 11:30 hores del dia 31 de juliol no han retornat totes les obres al monestir, autoritzi, amb l'auxili de la Brigada de Patrimoni Històric de la Policia Judicial, que les confisquin aquell mateix dia.

L'advocat de l'Ajuntament de Sixena, Jorge Español, respon d'aquesta manera el conseller de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig, de qui ha dit que fa burla de l'autoritat judicial. Puig ha comunicat a la magistrada del Jutjat d'Instrucció 1 d'Osca que necessita temps per estudiar la devolució de les 44 obres del Monestir de Sixena dipositades al Museu de Lleida i el termini de lliurament del qual finalitzarà el 31 de juliol. Per a Español, l'actitud de Puig "és una manera de burlar la Justícia dir que no té temps", i ha considerat que això no és admissible.

"Ha arribat com a nou conseller, té una responsabilitat, té una prevenció que poden incórrer en responsabilitats penals si aquest dia no s'han complert aquests mandats judicials, i és que no ha de llegir-se l'expedient, el que ha de fer és complir la resolució judicial", ha afirmat.