L'Audiència de Lleida rebaixa a la meitat la multa imposada als okupes de «La Chispa»

Confirma la condemna per un delicte d'usurpació que ordenava també el desallotjament de la casa

Redacció
12 de juliol del 2017
Actualitzat a les 19:15h
Imatge de la casa
Imatge de la casa | La Chispa
L'Audiència de Lleida ha confirmat la sentència del jutjat penal número 3 de Lleida en què ordenava el desallotjament del Centre Social Okupat "La Chispa" i condemnava els quatre acusats a pagar una multa de 450 euros cadascun per un delicte d'usurpació. L'Audiència però ha reduït la multa a 230 euros en aplicar l'atenuant de dilacions indegudes.

La casa està ubicada a la partida d'Alpicat de la ciutat de Lleida i estava okupada des del 2008. La sentència del jutjat, confirmada ara per l'Audiència, també ordenava que s'indemnitzés l'empresa immobiliària propietària pels desperfectes ocasionats a l'edifici. Dos dels quatre condemnats van ser jutjats el 14 de desembre passat i els altres dos el 7 de març.
Des del Centre Social Okupat 'La Chispa' defensaven que "si no fos per l'okupació de 9 anys, la casa ja s'hauria desplomat pel seu estat d'abandó" i asseguraven que "l'única intenció" de l'empresa propietària de l'immoble "és enderrocar la casa per especular amb el sòl".

Lamentaven, a més, que els condemnats es convertissin en "caps de turc d'una okupació on han participat centenars de persones" i per això van recórrer la sentència que finalment, però, ha estat ratificada.