Multen amb 1.800 euros el jove que va injuriar un mosso mort en un accident el 2014

L'acusat ha reconegut els fets durant la vista oral celebrada al Jutjat Penal 1 de Lleida

Redacció
11 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:26h
Imatge del lloc de l'accident
Imatge del lloc de l'accident | ACN
El Jutjat Penal número 1 de Lleida ha condemnat in voce un jove, de 22 anys i veí de Lleida, a una pena de multa 1.800 euros (5 euros al dia durant 12 mesos) per un delicte d'injúries greus als cossos i forces de seguretat de l'Estat. Arran de l'acord assolit entre el ministeri fiscal i la defensa, l'acusat ha reconegut durant la vista oral haver publicat a través de les xarxes socials expressions de menyspreu cap a un mosso d'esquadra que va morir en un accident de trànsit al terme municipal de la Fuliola, a finals de l'any 2014. "A prendre pel cul, Mosso, un menys" o "No sento res, més aviat menyspreu", són algunes de les expressions que l'acusat va escriure a les xarxes socials, tal com ha reconegut.

La fiscalia demanava inicialment que es condemnés el jove a pagar una multa de 4.200 euros (14 euros diaris durant 10 mesos) per un delicte d'injúries, la qual finalment ha quedat en 1.800 euros, després que l'acusat hagi reconegut els fets durant el judici.

Tots aquests comentaris a les xarxes socials feien referència a l'accident mortal d'un Mosso d'Esquadra de 42 anys, veí de Lleida, el 31 de desembre del 2014. El policia es trobava amb la seva companya de 40 anys, que va resultar ferida de gravetat, a l'interior del vehicle patrulla aturat en una benzinera de la C-53 a Boldú, una població que pertany al terme municipal de la Fuliola (Urgell).

Per causes que es desconeixen, un cotxe, conduit per un veí de Balaguer, va sortir de la calçada i es va estavellar contra els cotxe policial. L'agent dels mossos, que es trobava a l'interior del vehicle, va ser evacuat en estat crític a l'hospital, on va morir hores més tard, mentre que la seva companya va resultar ferida de gravetat.