Balaguer homenatja Màrius Torres amb un concert a les Franqueses

El monestir ha acollit el segon espectacle del cicle "Juliol de Música i Poesia"

Un moment del concert en homenatge a Màrius Torres
Un moment del concert en homenatge a Màrius Torres | Música i Poesia
Redacció
10 de juliol del 2017
Actualitzat a la 1:28h
El Monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses ha acollit aquest diumenge el segon concert del "Juliol de Música i Poesia", el certamen en què cultura i paisatge esdevenen el teló de fons del cicle posant de relleu i en valor el patrimoni cultural de la ciutat de Balaguer.

En aquesta ocasió, la formació Arcattia, formada pels músics Quim Térmens, Joan Morera i Lluís Heras, han interpretat peces clàssiques de compositors com Mozart, Haendel i Corelli en un concert recital basat en els poemes de Màrius Torres (1910-1942), que han estat declamats per la rapsoda Ariadna Ventura. Torres va ser un dels grans poetes catalans del segle XX, tot i la seva curta vida, marcada per la tuberculosi que el va obligar a ingressar a un sanatori, on la rutina diària li va permetre cultivar la seva afició per l’escriptura, i també per la música.

En els seus 96 poemes publicats s’hi troben multitud de referències explícites a compositors com Corelli, Mozart, Couperin, Haendel… a instruments com el violí, el violoncel, el clavecí, el llaüt, i també referències al fet musical i el seu lligam amb l’ésser humà.
Aquest ha estat el punt de partida del concert d'aquest diumenge.