El «No Surrender Festival» reuneix un miler de músics a Vilanova de Bellpuig

Els organitzadors es mostren molt satisfets tot i que anuncien que no repetiran el repte perquè "quan les coses surten bé, millor no tornar-les a fer"

Un miler de músics han cantat la cançó de Springsteen
Un miler de músics han cantat la cançó de Springsteen | CCMA
Redacció
08 de juliol del 2017
Actualitzat a les 22:01h

El "No Surrender Festival" de Vilanova de Bellpuig (Pla d'Urgell) ha aconseguit aplegar 1004 músics que aquest dissabte al vespre han interpretat aquesta cançó de Bruce Springsteen. Han assolit així el repte de superar el miler i els organitzadors s'han mostrat molt satisfets no només per la xifra sinó també pel producte final. L'organitzador del festival, Josep Maria Pons, és el propietari d'un restaurant d'aquest petit municipi de 1.200 habitants, i ha reconegut estar molt orgullós de l'aconseguir però ha assegurat que no repetirà.

"No puc més. I quan les coses surten bé, millor no repetir-les", ha dit. La majoria de músics han arribat d'arreu de Catalunya però també de fora, com ara d'Astúries o fins i tot Roma. Els primers han començat a fer acte de presència a les 7 del matí. A les 11h s'ha fet un primer assaig conjunt i a la tarda s'han enregistrat per odre els instruments: bateries, baixos, guitarres, teclats i veus. Els organitzadors han destacat el bon nivell dels participants, que duien la cançó assajada de casa i que només els ha calgut tocar-la tres vegades per fer-la correctament i alhora. A les set de la tarda tots junts han interpretant diversos cops el No Surrender del Boss i s'ha enregistrat un videoclip.
 
A Josep Maria Pons se li va acudir la idea de reunir 1.001 persones interpretant una cançó de Bruce Springsteen al maig de l'any passat després de veure per Internet un vídeo gravat a la ciutat italiana de Cesena on es feia el mateix però amb una cançó dels Foo Fighters. Aquest vídeo es va enregistrar al 2015 i la iniciativa està promoguda per Rockin'1.000 que l'estiu de l'any passat va aplegar a la mateixa ciutat italiana novament 1.001 músics però en aquesta ocasió es van enregistrar més cançons d'altres grups com Nirvana o ACDC.

El compositor i músic Antoni Tolmos ha estat l'encarregat de dirigir els més de 1.000 músics que han interpretat la cançó de Bruce. La idea és pujar a internet la cançó i que també se li faci arribar una còpia al mateix Bruce Springsteen. Tolmos ha explicat que 'el Boss' era coneixedor d'aquesta iniciativa, que se l'havia convidat i que, tot i que finalment no ha vingut, ha dit entendre-ho i ha destacat que Bruce Springsteen ha estat present a través de cada músic que aquest vespre ha omplert el Camp de futbol de Vilanova de Bellpuig.

Alguns d'ells han estat el Marc Salvador, de 36 anys i de Mollerussa, que ha tocat la guitarra. Ha vingut amb el seu fill, 5, que és bateria. O la Mireia Jansà i el Joan Vallbé, de Reus i Nulles, de 31 i 35 anys, que han tocat cara a cara la bateria, un instrument que fa 8 i 12 anys respectivament que toquen. També han participat la Blanca Pàmpols i la Berta Sans, de Corbins i Torrefarrera, de 9 i 13 anys. O el Marc Bertran, amb els seus fills Marc i Daniel, de 4 i 7 anys, de Mollerussa. El pare i el fill gran toquen la guitarra. El petit, la bateria i ho fa dret. És el més jove dels músics inscrits.