El nou conseller de Cultura qualifica de «despropòsit» el conflicte de Sixena

Lluís Puig es mostra convençut que els murals del MNAC no aniran a l'Aragó

Imatge de Lluís Puig
Imatge de Lluís Puig | CCMA
Redacció
07 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:22h
El conseller de Cultura, Lluís Puig, ha qualificat de "despropòsit" el conflicte per l'art de la Franja i s'ha mostrat convençut que els murals de Sixena no sortiran del MNAC. En una entrevista a "Els Matins" de TV3, ha precisat que les grans institucions culturals del món indiquen que no es poden traslladar.

Puig afirma que les recents sentències del TC –que no són "ni cap èxit ni cap triomf"- reconeixen que la política lingüística del Govern és "constitucional" i lamenta que el partit polític que va recórrer les Lleis ho va fer només per "malmetre la convivència lingüística del país". Així mateix, ha reclamat major dotació de finançament per a la Cultura i recorda que per arribar a la mitjana europea caldria una aportació per part de totes les administracions de 100 euros més per habitant.

Puig ha explicat que se sent un privilegiat per haver treballat sempre amb la cultura i insisteix que convé parlar de la cultura "com una eina de transformació social" i "com a motor de llibertat". "És el màxim calat que li podem donar", ha precisat.