L'alcalde socialista de Torres de Segre, disposat a facilitar el referèndum

Josep Ramon Branzuela diu que no posarà impediments a la votació | Els primers edils de Torre-serona i Gimenells es neguen a obrir espais municipals

Josep Ramon Branzuela, al costat d'Àngel Ros
Josep Ramon Branzuela, al costat d'Àngel Ros | Paeria
06 de juliol del 2017
Actualitzat a la 13:07h
L'alcalde socialista de Torres de Segre (Segrià), Josep Ramon Branzuela, no impedirà la celebrarà del referèndum sobre la independència de Catalunya al seu municipi. El primer edil del PSC ha indicat que no posarà impediments al procés endegat pel Govern de la Generalitat, per bé que ha recordat que l'executiu català pot utilitzar locals que són de la seva propietat per tirar endavant amb la votació.

​La postura de Branzuela, que va ser l'únic diputat que va defensar el dret a decidir a la Diputació de Lleida el setembre del 2014, no és la mateixa que la d'altres alcaldes socialistes de la comarca, com és el cas d'Enric Colom de Torre-serona i de Dante Pérez, de Gimenells i Pla de la Font. Ambdós alcaldes es neguen a facilitar espais públics pel referèndum i s'alineen d'aquesta manera amb el discurs oficial del partit. Les paraules de Branzuela arriben després que els alcaldes de Les, Emili Medán, Arbeca, Josep Maria Simó, i Torre de Cabdella, Josep Maria Dalmau, s'hagin mostrat a favor de l'1-O.

​A l'altra banda també hi ha alcaldes lleidatans del PSC que han girat l'esquena al referèndum com és el cas d'Àngel Ros a Lleida i d'Amador Marquès, de Bossòst.