Les autoescoles reclamen més personal i recursos a la DGT i alerten amb el tancament d'empreses

La Federació d'Autoescoles de Catalunya adverteix que si la situació no millora pot comportar la pèrdua de llocs de treball

El president de la Federació d'Autoescoles de Catalunya, Raül Viladrich
El president de la Federació d'Autoescoles de Catalunya, Raül Viladrich | ACN
Redacció
05 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:31h

El president de la Federació d'Autoescoles de Catalunya, Raül Viladrich Foto: ACN

 

Les autoescoles catalanes han dit prou i s'han mobilitat aquest dimecres per denunciar la falta de personal administratiu i examinador a les diferents prefectures de la DGT, que a més es veu agreujada per la vaga que porten a terme des de principis de juny els examinadors de carnet de conduir.

La Federació d'Autoescoles de Catalunya (FAC) assegura que aquesta situació limita a les empreses la seva capacitat de treball, impossibilitant que els seus alumnes puguin obtenir el permís de conduir i, a la vegada, impedeix a les autoescoles poder assumir-ne més. La FAC denuncia que Catalunya és una de les comunitats més perjudicades i adverteix que si la situació no millora pot comportar en el tancament d'empreses i en la pèrdua de llocs de treball.

En aquest sentit, exigeix a la DGT que doti de recursos "suficients" a les prefectures, l'establiment d'un calendari d'exàmens per poder planificar la formació i la implementació d'una gestió telemàtica del sistema d'exàmens. Durant les protestes, que s'ha dut a terme a Lleida, Barcelona, Tarragona i Girona, els representants de les autoescoles han llegit davant un manifest unitari amb les seves reivindicacions.
 

Representants d'autoescoles i alumnes protestant davant la seu de la DGT a Lleida Foto: ACN