José Ignacio Llorens titlla de «feixista» el Govern per «voler imposar els seus mètodes»

La presidenta del PP a Lleida, Marisa Xandri, lamenta que "a Catalunya la llibertat d'expressió sigui sinònim de purga i de dictadura

José Ignacio Llorens i Marisa Xandri
José Ignacio Llorens i Marisa Xandri | ACN
Redacció
04 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:39h
La diputada del PPC al Parlament i presidenta del PP de Lleida, Marisa Xandri, ha afirmat que la decisió del president Carles Puigdemont de destituir al conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, "no ha estat per la mala gestió d'un conseller sinó per expressar el que pensa ell i el que pensen la majoria de membres del Govern". "Malauradament, a Catalunya llibertat d'expressió és sinònim de purga i de dictadura", ha lamentat Xandri. Per la seva banda, el diputat popular al Congrés, José Ignacio Llorens, ha rebutjat que "aquells que representen a un 30% de la població catalana vulguin imposar els seus mètodes, la qual cosa ens recorda les pitjors èpoques totalitàries del feixisme".

D'altra banda, Xandri ha explicat que el PP de Lleida començarà a treballar després de l'estiu per confeccionar les llistes amb vista a les eleccions municipals del 2019, amb l'objectiu de doblar el nombre de regidors obtinguts el 2015 a la demarcació.
 
Llorens i Xandri han fet balanç aquest dimarts del primer any de legislatura al Congrés dels Diputats, tot destacant el valor doble de l'escó al Congrés que el PP va recuperar a Lleida en les eleccions del 26 de juny del 2016, ja que per una banda la formació va recuperar la representació al Congrés que havia perdut en les eleccions del 20 de desembre del 2015, i d'altra perquè el va obtenir a costa del PSC.

Llorens ha reiterat l'aposta de les polítiques del Partit Popular per a la creació d'ocupació i per aconseguir "els pressupostos més socials de la història" i, a la vegada, seguint treballant per contenir el dèficit públic, tal com exigeix Brussel·les. En aquest sentit, ha destacat que entre maig del 2015 i el maig del 2016 l'atur a Lleida ha disminuït en 4.128 persones, i en 13.581 des del febrer del 2013. També ha remarcat que des del desembre del 2011 i el maig del 2017, la demarcació compta amb 3.787 pensionistes més, arribant als 97.813, els quals reben de mitjana per les seves pensions 136,32 euros més que a finals del 2011.

Llorens també ha posat de relleu el compromís del PP i del govern espanyol per la unitat d'Espanya, per la sobirania nacional i per la defensa de l'Estat de Dret i de la Constitució, davant "l'aventura secessionista iniciada fa cinc anys pel Govern". Així, el diputat al Congrés ha advertit que Catalunya està anant cap a una espècie d'estat totalitari on el poder judicial estarà sotmès al president de la Generalitat, amb la qual cosa quedarà absolutament garantit el dret a la impunitat, que ha estat el principal motiu pel qual s'han convertit al separatisme els que havien governat la Generalitat fins el 2012".