Una pallaresa, becada per a estudiar als Estats Units

Maria Querol estudiarà Bioquímica i Biomolècules en una universitat de Houston

03 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:49h
Maria Querol en una visita a Nova York
Maria Querol en una visita a Nova York | Maria Querol
Maria Querol, una jove de 18 anys de Gerri de la Sal, ha estat becada per anar a estudiar a partir d'aquest estiu als Estats Units. En concret ho farà a la Houston Baptist University, on cursarà la carrera de Bioquímica i Biomolècules, el que a Catalunya equivaldria al grau universitari de Biomedicina. 

El desig de veure món i viatjar van portar Querol a estudiar 1r de Batxillerat als Estats Units, un curs que va superar amb una qualificació d'excel·lent. Abans de marxar, es va presentar a la que seria la prova de selectivitat nord-americana i a un examen de nivell d'anglès. Els bons resultats li van permetre poder optar a diverses universitats del país, però finalment va ser el centre de Houston qui li va enviar una carta certificant la beca. 

Tot i que la pallaresa rebrà 72.000 dòlars, aquesta quantitat no li cobreix el cost de la matrícula dels quatre anys d'estudis -que sumen uns 120.000 dòlars- pel que han provat de buscar altres vies de finançament. Ara bé, el Departament d'Ensenyament els va dir que no tenien cap programa destinat per aquest tipus d'estudis. La família confia en que Querol continuï traient bones notes en els primers cursos de la carrera i pugui optar a altres beques nord-americanes. 

Querol s'ha mostrat il·lusionada i amb moltes ganes que arribi l'1 d'agost, dia en que continuarà la seva aventura als Estats Units, tot i ser un projecte que "l'espanta una mica", segons ha reconegut.