El manifest per demanar la rectificació de la UdL sobre el referèndum supera les 500 adhesions

Dimarts al migdia es va posar en funcionament una web amb un aplicatiu per sumar suports entre el professorat, el PAS i l'alumnat

Roberto Fernández, rector de la UdL
Roberto Fernández, rector de la UdL | ACN
Redacció
30 de juny del 2017
Actualitzat a les 14:38h
Les adhesions al manifest per demanar al rector de la Universitat de Lleida (UdL), Roberto Fernández, que es replantegi la negativa a donar suport al referèndum de l'1 d'octubre ja arriben a les 542.

Des de dimarts al migdia que està en funcionament una web que compta amb un aplicatiu que permet sumar suports a aquest manifest de mínims que demana la realització d'una consulta en línia a tota la comunitat universitària, mitjançant el campus virtual, perquè aquesta es pugui pronunciar sobre si es vol que la UdL s'adhereixi o no al Pacte Nacional pel Referèndum. La crida a sumar adhesions va dirigida al Personal d'Administració i Serveis (PAS), professorat i estudiantat. El passat 15 de juny el consell de govern de la UdL va rebutjar l'adhesió al Pacte i va situar la de Lleida com l'única universitat catalana que no li dóna suport.
 
El manifest mostra el desacord amb la decisió presa pel consell de govern i demana al rector que faci una consulta virtual sobre la qüestió entre tota la comunitat universitària. La professora d'Història Contemporània Antonieta Jarne, va avançar dilluns que una cinquantena de professors i altres membres de la comunitat estaven treballant en l'elaboració d'aquest manifest i plataforma virtual per sumar adhesions després del malestar que havia generat la decisió del consell de govern.

Jarne va assenyalar que el aquest òrgan no és prou plural per prendre una decisió d'aquestes característiques i per això va emplaçar al rector a fer-ho a través del Claustre o una consulta virtual.