La UdL i el referèndum

"Donar suport al referèndum no s’emmiralla en la condició de ser independentista, sinó que per nosaltres significa ser demòcrata i, per tant, estar compromès amb les llibertats dels ciutadans de Catalunya"

Josep Guash
29 de juny del 2017
Actualitzat a les 0:33h
Imatge de la UdL
Imatge de la UdL | UdL
El proppassat dia 15 de juny de 2017 el Consell de Govern de la Universitat de Lleida va rebutjar per la majoria dels seus membres adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum. Des de la Joventut Nacionalista de Catalunya de les Terres de Lleida volem mostrar la nostra disconformitat amb aquesta decisió.
 
La situació de bloqueig en què es troba la política espanyola i catalana fa necessari posar a l’abast dels ciutadans de Catalunya un referèndum amb garanties –que el Govern espanyol es nega a negociar reiteradament- per decidir si volen seguir formant part d’Espanya o no.
 
En declaracions a la premsa, el rector de la UdL va manifestar que "L’obligació institucional del rector és mantenir la neutralitat política de la UdL". De fet, no volem pas a què hi renunciï ja que no entendríem que el rector posés en dubte la imparcialitat d’una institució pública. Tanmateix, donar suport al referèndum no s’emmiralla en la condició de ser independentista, sinó que per nosaltres significa ser demòcrata i, per tant, estar compromès amb les llibertats dels ciutadans de Catalunya. Així, si el Consell de Govern hagués donat suport al referèndum, en cap cas comportava manifestar les tendències polítiques dels seus membres, sinó que hagués demostrat ser un òrgan compromès amb el país i amb la democràcia, valor superior –diuen- de l’Estat espanyol.
 
Com no podia ser d’una altra manera, donem ferm suport al Manifest en desacord al rebuig de la UdL a l’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum i emplacem a tots els estudiants de la UdL a què s’hi adhereixin perquè ha de ser la comunitat universitària qui decideixi sobre aquesta qüestió.