L'Aeroport d'Alguaire servirà de base d'entrenament per a futurs pilots

Vueling i l'Aeroclub Barcelona-Sabadell utilitzaran la terminal lleidatana després que hagin signat un acord aquest dimecres

Redacció
28 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:30h
Imatge de l'aeroport de Lleida
Imatge de l'aeroport de Lleida | ACN
Aeroports de Catalunya ha signat aquest dimecres en el marc de la Taula Estratègica de l'Aeroport de Lleida-Alguaire un acord amb la companyia Vueling perquè aquesta pugui utilitzar, sempre que sigui possible, l'aeroport lleidatà com a plataforma d'entrenament dels seus pilots. L'aerolínia catalana ja va provar el febrer passat les instal·lacions de Lleida-Alguaire com a base de pràctiques amb les proves que hi van dur a terme una dotzena dels seus pilots d'aproximacions a la posta, aterratges i enlairaments.

L'Aeroport de Lleida-Alguaire presenta un conjunt d'avantatges a l'hora d'acollir les pràctiques de maniobres d'enlairament i aterratge, ja que disposa d'una pista d'aterratge de 2.500 metres de llarg per 61 d'ample i es troba situat en un entorn ideal per la inexistència de zones urbanes a prop. Vueling ja havia operat en l'etapa inicial de l'Aeroport de Lleida-Alguaire enllaçant-lo amb destinacions com ara París o Palma.

D'altra banda, Aeroports de Catalunya ha signat un acord amb l'Aeroclub de Barcelona-Sabadell per tal que Lleida-Alguaire aculli les pràctiques de l'escola professional de pilots Barcelona Flight School. Es tracta d'una de les escoles més prestigioses de pilots professionals, gestionada per l'aeroclub sabadellenc, que és el més gran d'Europa, amb més d'un miler de socis pilots.

En concret, l'acord permetrà a l'Aeroclub Barcelona-Sabadell poder fer servir les instal·lacions de l'aeroport lleidatà per a la realització de pràctiques de vol nocturnes per a les habilitacions de Vol Visual Nocturn (VFR-Nocturn) i de Vol Instrumental (IFR).

Aposta per fer de Lleida-Alguaire un aeroport industrial de referència al sud d'Europa

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha agraït l'aposta tant per part de Vueling com de l'Aeroclub Barcelona-Sabadell per la formació de pilots en l'aeroport lleidatà i ha destacat que la signatura d'ambdós convenis permetran potenciar les activitats a Lleida-Alguaire. Font ha posat de relleu la voluntat de la Taula Estratègica de l'Aeroport de Lleida de diversificar els usos i els sectors que poden aprofitar les instal·lacions lleidatanes.

"Si realment volem atreure operadors industrials, aquests han de veure que les companyies i sectors líders del nostre país des del punt de vista aeroportuari confien en Lleida-Alguaire", ha manifestat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat. Així mateix, ha afegit que "el fet que hi hagi indústria hauria de permetre rellançar la nostra indústria aeronàutica i disputar des del punt de vista global la posició de Lleida-Alguaire com un aeroport industrial de referència del sud d'Europa". En aquest sentit, ha avançat que podrien anunciar-ne novetats "en els pròxims mesos".

El director d'Operacions de Vueling, Valentín Lago, ha assegurat que amb l'acord subscrit la companyia converteix Lleida-Alguaire amb el seu aeroport "preferencial" per dur a terme entrenaments en base de tots els seus futurs pilots. Lago ha remarcat que l'aeroport lleidatà compta amb un volum "adequat" de tràfic aeri, cosa que permet que els pilots hi puguin dur a terme pràctiques de les maniobres d'enlairament i aterratge, i a més ha posat de relleu que està molt proper del Hub de la companyia a l'Aeroport del Prat. Vueling preveu començar a utilitzar les instal·lacions de l'aeroport lleidatà després de l'estiu, segons ha explicat el responsable de l'aerolínia catalana.

Per la seva banda, el president de l'Aeroclub Barcelona-Sabadell, Pere-Joan Nogueroles, ha explicat que des de fa sis anys van iniciar l'aposta per la formació de pilots professionals i "el creixement ha estat espectacular". L'aeroclub ja operava a l'aeròdrom de la Cerdanya i des de feia temps estava buscant un aeroport on poder oferir una formació professional que necessita d'uns requeriments específics superiors i "l'Aeroport de Lleida-Alguaire els compleix amb escreix".