El suport al referèndum arrasa entre els adherits al Comú de Lleida

Un 88% dels votants s'han mostrat favorables al procés anunciat per Carles Puigdemont

Redacció
27 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:52h
Imatge de l'assemblea del Comú
Imatge de l'assemblea del Comú | Comú de Lleida
El 88,46% dels votants (115) han ratificat el posicionament consensuat per l'assemblea del Comú de Lleida sobre el referèndum. Un 10% (13) s'ha mostrat contrari a aquest posicionament, mentre que l'1,54% (2) ha votat en blanc. Un total de 130 persones adherides han participat en la consulta telemàtica que es va obrir el passat dia 18 i que s'ha tancat aquesta mitjanit.

Els resultats han validat el posicionament consensuat de l'assemblea dels comuns lleidatans sobre el referèndum que s'ha anunciat per a l'1 d'octubre. "Mantenim que la ciutadania s'ha de poder expressar sobre aquesta qüestió, i donem suport a la celebració d'un referèndum entenent que aquest ha de ser vinculant, efectiu i reconegut internacionalment.

Ens refermem en el nostre suport a un referèndum que permeti consultar el poble de Catalunya i demanem que els grups parlamentaris que n'impulsen la convocatòria apostin sense fissures per dotar-lo d'un caràcter vinculant, fer-lo efectiu i dotar de reconeixement internacional els resultats que se'n derivin", asseguren els membres de la formació, que indiquen que defensen una "aposta per la democràcia radicalment participativa" alhora que fan una "crida a la participació en el referèndum de tot el poble de Catalunya, tant de la gent que defensa el sí com de la que es mostra partidària del no".