Els Bombers voluntaris del Pont de Suert abandonaran el servei si no s'augmenta el nombre d'efectius

Anuncien que la setmana vinent deixaran el parc si el Govern no hi posa solució

Imatge d'uniformes de Bombers
Imatge d'uniformes de Bombers | Arxiu
Redacció
25 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:28h
Els Bombers voluntaris de l'Alta Ribagorça han decidit aturar el servei a partir del proper divendres 30 de juny si les administracions no ofereixen una solució que permeti cobrir les necessitats d’emergències de la comarca.

En un acte organitzat per la Plataforma "Volem Bombers a l’Alta Ribagorça", que porta el lema "Estem cremats", celebrat aquest dissabte, els ponents han denunciat la manca d’efectius amb la que actualment es troba el parc, fet que dificulta poder cobrir les demandes d’emergències que es puguin donar al territori de manera solvent.

Els bombers alerten d’aquesta precària situació des de 2013 sense que les administracions, fins a dia d’avui, hagin ofert una solució efectiva. En aquest sentit, apunten que la N-230, via principal que vertebra l’Alta Ribagorça, transitada per un alt volum de camions i vehicles turístics, presenta un dels índex d’accidentalitat més alts de Catalunya. Així mateix, la comarca compta amb una gran extensió de massa forestal, que engloba el Parc Nacional d’Aigües Tortes, fet que fa necessari l’assistència ràpida i eficaç de bombers en cas d’incendi. En el cas que es fes efectiu el tancament del parc de bombers, les emergències haurien de ser assistides per efectius que trigarien com a mínim una hora a arribar al lloc dels fets.

Preveuen tallar la carretera en els propers dies

La Plataforma veïnal "Volem Bombers", davant la falta de respostes efectives per part de les administracions, ha anunciat que seguirà realitzant accions de pressió per veure garantit el servei d’emergència a la comarca. Si les solucions no arriben, preveuen fer un tall de carretera en els propers dies.

El director general d’Incendis i Salvament, Juli Gendrau, va visitar fa dues setmanes el parc i va proposar als bombers del Pont la possibilitat de doblar els efectius fins a 14 i evitar el tancament, un fet que encara no s'ha posat damunt la taula com una solució que pugui aturar la voluntat dels bombers de l'Alta Ribagorça.