25
de juny
del
2017
Actualitzat
a les
0:43h
Abans, quan era petita, els canelons només es feien en les dates assenyalades: Nadal, Festa Major, en els casaments, algun aniversari... ara, per sort els fem més sovint.
Ingredients per a unes 4-6 persones:
200 gr. de llom de porc
200 gr de pit de pollastre
2 tomàquets
1 ceba
2-4 grans d'all
50cc de conyac
sal
pebre negre
20-25 plaques de canelons
Oli d'oliva verge extra
1 c / s de mantega de porc
formatge ratllat
Per a la beixamel:
100 gr. de mantega
100 gr. de farina
600 cc de llet
nou moscada
En una cassola poseu la mantega, oli, la ceba partida, els alls sense pelar, la carn trossejada i daureu.
Afegiu els tomàquets pelats i partits a trossos, el conyac, una mica d'aigua, salpebreu i rostiu a foc baix-mitjà fins que estigui la carn cuita, uns 60-90 minuts. Deixeu temperar.
Per a la beixamel: veureu la receta de la bechamel (aquí)
Bulliu les plaques dels canelons seguint les instruccions del fabricant, col·locar-les
esteses sobre un drap.
Piqueu el contingut de la cassola (treure la pell als alls), barregeu amb un parell de cullerades de beixamel i poseu dins les plaques una mica de farciment, enrotlleu la pasta formant els canelons.
En una safata de forn repartiu al fons una mica de beixamel, poseu els canelons i aboqueu per sobre més beixamel.
Escampeu formatge ratllat, ruixeu amb un fil d’oli i gratineu.
NOTA: Les racions dependran del poc o molt que omplim els canelons, a més, us aconsello fer més dels que es necessiten i la resta es poden congelar.
Blog de cuina de la dolorss
Ingredients per a unes 4-6 persones:
200 gr. de llom de porc
200 gr de pit de pollastre
2 tomàquets
1 ceba
2-4 grans d'all
50cc de conyac
sal
pebre negre
20-25 plaques de canelons
Oli d'oliva verge extra
1 c / s de mantega de porc
formatge ratllat
Per a la beixamel:
100 gr. de mantega
100 gr. de farina
600 cc de llet
nou moscada
En una cassola poseu la mantega, oli, la ceba partida, els alls sense pelar, la carn trossejada i daureu.
Afegiu els tomàquets pelats i partits a trossos, el conyac, una mica d'aigua, salpebreu i rostiu a foc baix-mitjà fins que estigui la carn cuita, uns 60-90 minuts. Deixeu temperar.
Per a la beixamel: veureu la receta de la bechamel (aquí)
Bulliu les plaques dels canelons seguint les instruccions del fabricant, col·locar-les
esteses sobre un drap.
Piqueu el contingut de la cassola (treure la pell als alls), barregeu amb un parell de cullerades de beixamel i poseu dins les plaques una mica de farciment, enrotlleu la pasta formant els canelons.
En una safata de forn repartiu al fons una mica de beixamel, poseu els canelons i aboqueu per sobre més beixamel.
Escampeu formatge ratllat, ruixeu amb un fil d’oli i gratineu.
NOTA: Les racions dependran del poc o molt que omplim els canelons, a més, us aconsello fer més dels que es necessiten i la resta es poden congelar.
Blog de cuina de la dolorss