Presó provisional sense fiança per al cunyat d'Eduard Ardiaca, que assegura que és innocent

L'acusat ha negat tenir cap implicació en el cas

Imatge de la policia al lloc on es va trobar el cadàver
Imatge de la policia al lloc on es va trobar el cadàver | ACN
Redacció
24 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:34h
El jutge ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a l'empresari carni lleidatà detingut pe la mort del seu cunyat. El sospitós, Josep Puig-gros., de 47 anys i veí de Benavent de Segrià, va ser detingut dimecres pels Mossos d'Esquadra i avui als Jutjats de Lleida ha defensat la seva innocència i ha negat tenir cap implicació en el cas.

El lletrat de la defensa no ha pogut explicar cap detall sobre els arguments exculpatoris que ha exposat el seu client davant del magistrat ja el cas es troba sota secret de sumari. Només ha concretat que l'home no ha assenyalat ningú com a possible autor del crim. La investigació també continua oberta per aclarir si hi ha més implicats en el crim.

En tot cas, Fernández ha assegurat que el sospitós "ha tingut la valentia de declarar tot i el secret de sumari", en el sentit que quan hi ha el secret de les actuacions l'acusat i la seva defensa no tenen accés a la informació de l'expedient policial ni saben les proves que s'han practicat. "Ell està serè però preocupat per la situació, té família, té una empresa, i no és una situació agradable", ha afirmat. El lletrat ha demanat que Puig-gros quedés en llibertat amb càrrecs després d'escoltar la seva versió, però el jutge ho ha desestimat. La qualificació del delicte encara no s'ha fet (fins que no acabi la instrucció no es farà) però, segons Fernández, "en principi seria un homicidi".

La víctima, Eduard Ardiaca, va desaparèixer el passat dilluns a Albesa (Noguera) i el seu cadàver seria el que es va trobar ahir divendres dins el maleter d'un cotxe aparcat al barri d'Hostafrancs de Barcelona. L'avançat estat de descomposició del cos dificultarà la confirmació de la identificació. El cotxe on es va trobar el cadàver però –estacionat al carrer de Béjar i a tocar del restaurant "El racó de l'Alfons"- coincideix plenament amb la descripció del vehicle en el qual es va veure per última vegada Eduard Ardiaca.