El Govern adjudica la construcció del túnel de Tres Ponts per 35,4 milions

L'actuació inclou la construcció d'un nou túnel per evitar un tram del congost de Tres Ponts, a més de l'eixample de la calçada en els trams contigus

Redacció
23 de juny del 2017
Actualitzat a les 14:00h
Imatge d'un túnel al congost de Tres Ponts
Imatge d'un túnel al congost de Tres Ponts | Arxiu
La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha adjudicat aquest dijous les obres de condicionament i millora de la seguretat en la carretera C-14 a l'altura d'Organyà (Lleida) per 35,4 milions d'euros.

L'actuació inclou la construcció d'un nou túnel per evitar un tram del congost de Tres Ponts, a més de l'eixample de la calçada en els trams contigus, ha informat en un comunicat el departament dirigit per Josep Rull. Es preveu que les obres s'iniciïn a la tardor amb un termini d'execució de 36 mesos i permetran enfortir la cohesió territorial, millorar la permeabilitat amb l'Alt Pirineu i la seguretat d'aquesta carretera.

L’actuació abasta un tram de prop de 3 quilòmetres,  entre la sortida del nucli d’Organyà i el túnel existent del Montant del Tost, just abans de la intersecció amb la carretera LV-4001. La calçada s’ampliarà fins als 10 metres d’amplada, amb dos carrils, un per sentit, de 3,5 metres i  vorals d’ 1,5 metres, per millorar la seguretat en tot aquest tram. L’estructura principal de l’obra és un nou túnel d’1,3 quilòmetres de longitud, que es construirà per millorar el traçat de la carretera existent, i evitar el pas per un tram especialment sinuós del congost de Tres Ponts.

Rull considera aquesta licitació "una obra de país"
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va qualificar aquesta actuació com una "obra de país", que permetrà "enfortir la cohesió territorial del país", un concepte "clau" per aquest Govern, ha dit, i "millorar la permeabilitat amb l’Alt Pirineu i la seguretat d’aquesta carretera". Així, va destacar que "el compromís que vam adquirir amb el territori es compleix".