El Comú també denuncia Àngel Ros a Antifrau per «tractes de favor» en les multes presumptament perdonades

La formació diu que hi ha hagut malversació i prevaricació i assegura que s'han prescrit 665 multes | La regidora Sara Mestres diu que les multes s'han tramitat de manera correcta i assegura que el govern es reserva el dret a denunciar els comuns

22 de juny del 2017
Actualitzat a les 15:35h
Talamonte, Jover i González, aquest dijous
Talamonte, Jover i González, aquest dijous | Comú de Lleida
El Comú de Lleida ha anunciat aquest dijous que la denúncia sobre les multes presumptament perdonades pel govern d'Àngel Ros també ha estat interposada a l'Oficina Antifrau i al Consell General del Poder Judicial. Els regidors de la formació, Carlos González i Sergi Talamonte, i l'advocat, Josep Jover, han assegurat que han posat aquest cas en coneixement de la justícia en considerar que hi ha "tractes de favor, prevaricació i malversació", alhora que han indicat que fan responsable d'aquest fet l'alcalde Àngel Ros i les regidores Montse Mínguez i Sara Mestres.

​Els membres de la formació indiquen que hi ha una seixantena d'expedients (15 càrrecs electes, 12 funcionaris i 9 empreses) en relació a les sancions que han prescrit, en total 665, i han assegurat que es veu una intencionalitat clara per part de l'equip de govern en no fer pagar les denúncies imposades, que abracen un període que va des del 2002 al 2016. En aquest sentit, han indicat que hi ha hagut multes que s'han fet prescriure abans d'acabar-se el termini, per bé que han sortit en defensa dels funcionaris, a qui han eximit de tota responsabilitat en aquest fet. Jover ha indicat que la decisió de presentar aquesta denúncia a Madrid obeeix al fet que consideren que els òrgans judicials són més "asèptics" que els catalans atès que, en els expedients hi apareixen diverses persones vinculades a la judicatura catalana.

El govern de la Paeria, "molt tranquil"

​Per la seva banda, la regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, ha seguit amb el relat mantingut en les darreres setmanes per l'equip de govern assegurant que des de l'executiu estan "molt tranquils". Mestres ha recordat que les Des del 2005 al 2016 s'han interposat 217 multes a regidors i que n'hi han hagut 56 de prescrites. En aquest mateix context, la regidora assegura que el govern es reserva el dret a anar als tribunals en el cas que s'acrediti que el Comú ha aconseguit la informació de manera il·legal.

​La regidora també ha considerat que "no tot val per mantenir la cadira", i ha indicat que sent vergonya que regidors com els del Comú de Lleida formin part del plenari del consistori.