Un sindicat d'estudiants demana una votació sobre l'adhesió de la UdL al referèndum

El Sindicat dels Països Catalans demana al rector Roberto Fernández que posi urnes

17 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:13h
Roberto Fernández
Roberto Fernández | ACN
La negativa del Consell de Govern de la UdL a l'adhesió de la universitat al Pacte Nacional pel Referèndum ha remogut les bases d'estudiants i professors, que han mostrat en les darreres hores la seva disconformitat amb la votació de l'organisme, que va acabar amb 19 vots en contra, 9 a favor i 5 en blanc.

En aquest context, el Sindicat dels Països Catalans, Sepc, ha demanat al rector que posi urnes a les facultats de la UdL per tal que tots els membres de la universitat pugin decidir en relació a aquesta qüestió. Els representants del sindicat creuen que el que es va votar el passat dijous no representa el sentiment de la comunitat universitària, alhora que recorden que la votació tractava, només, sobre l'adhesió al Pacte Nacional i no al referèndum anunciat per Carles Puigdemont.

Així, des del sindicat s'indica que un 80% de la població catalana està a favor d'un referèndum i que la UdL no pot quedar al marge d'aquesta reivindicació essent, a més, l'única universitat pública catalana que ha rebutjat l'adhesió fins al moment.

​L'adhesió "no és el més convenient per la UdL", segons el rector

El rector de la universitat, Roberto Fernández, va argumentar durant el Consell de Govern que la seva obligació com a màxim responsable de l'organisme és el de "mantenir la neutralitat política" de la universitat, si bé ha considerat que votar a favor d'aquesta proposta "no és el més convenient per la UdL".