Els pagesos reclamen que es reconegui l'activitat apícola com afavoridora de la pol·linització

Unió de Pagesos alerta de les afectacions sobre el sector que pot tenir un estiu molt calurós

Redacció
16 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:22h
Imatges d'abelles
Imatges d'abelles | ACN
Unió de Pagesos, juntament amb Apicultors Lleidatans, l'Associació d'Apicultors de Barcelona, Apicultors Gironins Associats, l'Associació Catalana d'Apicultors i la Cooperativa Apícola Tarragonina, demanen al Departament d'Agricultura que tramiti la publicació de l'ajut de pol·linització, que reconeix que l'activitat apícola afavoreix la pol·linització, corresponent al 2017, tenint en compte que en els anys anteriors s'havia publicat entre l'abril i el maig.
 
El sindicat recorda que els beneficiaris d'este ajut són tots els apicultors amb més de 50 arnes, professionals i no professionals i, a més, és l'únic ajut al qual poden optar els joves incorporats al sector en els últims tres anys. L'import total d'aquest ajut el 2016 va ser de 86.537 euros.
 
Unió de Pagesos també demana al Departament que consideri la previsió de les condicions meteorològiques per a les properes setmanes, amb temperatures altes, i l'afectació que pot suposar un estiu molt calorós i sec per a l'apicultura, amb més transhumàncies.
 
El sindicat recorda el valor de la pol·linització, que afavoreix la conservació de determinades espècies vegetals silvestres, així com l'augment del rendiment de les espècies fructícoles.